Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

"We zullen aantrekken ons niets van kwaliteit"

"We zullen aantrekken ons niets van kwaliteit"

soa.jpg

Waarom nog geld verspillen aan nalezen? Metro staat toch ook vol fouten?, moet krantenboer Van Thillo gedacht hebben en hij gooide meteen zijn meest getalenteerde eindredacteurs buiten. Maar zijn legendarische besparingswoede begint nu tot hilarische toestanden te leiden.

Politicoloog Carl Devos had het maandag een opiniestuk lang over soa (seksueel overdraagbare aandoening dus). Pas als hij halverwege de namen van Vande Lanotte en Stevaert laat vallen, blijkt dat zijn stuk eigenlijk over sp.a gaat.

Vandaag mag havenschepen Marc Van Peel (CD&V) - in het vet! - een artikel over het nieuwe havenhuis openen met het volgende gestamel: “Wij zullen aantrekken ons niets van dit advies.”

...En omdat de So.a snel weer in de regering zat...

Het gaat er wild aan toe ....:-)

Wie zonder zonde is...

Natuurlijk hebben jullie overschot van gelijk, ik erger me dagelijks aan De Morgen, en in het weekend aan De Standaard. Maar verder werp ik een - zeer vluchtige – blik op jouw pagina, Christophe, en wat zie ik? Toch al drie foutjes. Nauwelijk ipv nauwelijks, helicopter ipv helikopter en kwalitietsjournalistiek ipv kwaliteitsjournalistiek :-)

kwalitiet

Geef mij een tiende van het budget van De Morgen...

En dat laatste was een (flauwe!) woordspeling.

Ik ben even niet mee Tati

Spelfouten kan je inderdaad best vermijden. Ik erger mij daar nooit aan, ik kan immers zelf niet zonder fouten schrijven.

Je hebt mensen die OXO spelen, anderen vullen kruiswoordraadsels in nog anderen Sudoku en een bepaald soort mensen houd zich ledig met spelfouten in kranten, tijdschriften en websites op te sporen. Elk zijn ding zou ik zo zeggen.

Maar dat is iets anders dan SPA vervangen door SOA??
Dat maakt het artikel onbegrijpbaar. Taal dient niet om op letters te vitten maar om zich verstaanbaar te maken tegenover zijn medemens.
Dat is geen kwestie van over een taalfout heen te kijken.

"Niet schrijf ik fouten goed zonder", lijkt me van een andere aard als "Ik schrijf niet goed zonder fowten."

Ik erger me er tegenwoordig

Ik erger me er tegenwoordig ook mateloos aan. In diezelfde krant stond in het artikel over Mieke Vogels die afscheid nam ook nog een geweldige DT-fout. Waarnement (sic) voorzitter of iets in die aard. Menslief, toch, waar gaat het naartoe met die krant. Ook zinnen als "De minister wilt zou willen dat ..." zijn vaak schering dan inslag.

Geëtaleerde onbekwaamheid

Geëtaleerde onbekwaamheid is altijd een goedkoop entertainment-gegeven geweest. Of die gespeeld, georkestreerd, of reeel is doet niets af aan het succes. Het verschil zit alleen in de graad van bewustzijn van de diegene die het uitvoert. De MSM beheersen alle knepen van het entertainen, zodat het wellicht niet zo onbewust gebeurt. En...juistheid van informatie is reeds lang geen onderwerp meer voor de MSM. Hun taak ligt in het scheppen van een parallel universum waar Al Quaïda de oorzaak van alle kwaad is. ( vergezocht ??? )

De Standaard vergist zich even van verbod

Na het lezen van het bericht over Soa (ipv SPa) in de regering, http://www.indymedia.be/fr/node/35004 , vond ik daarnet een fout op de hoofdpagina van De Standaard. Het ging over mijnheer Vankrunkelsven. Zijn opinie over wat de Soa (seksueel overdraagbare ziekte) op de regeringsbanken zou kunnen aanrichten is onbekend, ondanks zijn geneeskundige opleiding en politieke ervaring, maar hij heeft er misschien al wat schrik van gekregen. De heer Vankrunkelsven gooit in ieder geval de handdoek in de politieke ring. Waarom precies werd helaas onjuist weergegeven op de site van De Standaard:

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Patrik Vankrunkelsven beëindigt politieke loopbaan

BRUSSEL - Open VLD-senator Patrik Vankrunkelsven stapt uit de nationale politiek.De discussie over het hoofddoekenverbod is de directe aanleiding voor zijn beslissing.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Later bleek dat het eigenlijk over het rookverbod ging, wat prompt werd aangepast op de pagina. Het is trouwens ook logisch dat een arts een gezondheidskwestie als het rookverbod zeer serieus neemt.

christophe

Gepost door christophe
06.10.2009