Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Voorstelling nieuwe Indymediareader: Media en Racisme

Voorstelling nieuwe Indymediareader: Media en Racisme

Indymedia.be lanceert haar derde mediareader met als thema 'Media en Racisme'.

mediaracisme.jpg

We lanceren deze reader met inhoudelijke tussenkomsten van co-auteurs Johnny Van Hove, Katleen De Ridder, Ico Maly en Marc-Antoon De Schrijver.

Onverdraagzame integristen en de notoire salafistische wahabieten. Je kan geen krant openslaan of naar het nieuws kijken zonder rond de oren geslagen worden met 'de gevaren van de multiculturele samenleving'. Wie in het dagdagelijkse leven niet echt in contact komt met de 'nieuwe vlamingen' zou er schik van krijgen. Waarom brengen de media zo graag negatieve verhalen over 'de ander'?

Hoe racisme in de media werkt wordt haarfijn uitgelegd door enkele vooraanstaande academici en activisten.

De beeldvorming over Afrika en haar ‘primitieve inboorlingen’ wordt bestudeerd door Johnny Van Hove, onderzoeker aan de Universiteit van Bremen. Katleen De Ridder van het Minderhedenforum beschrijft het latente racisme van de media en wijst op de maatschappelijke opdracht van de journalisten. Vier jonge media-activisten ontleden het verhaal van het hoofddoekenverbod volgens De Standaard. Prof. dr. Sami Zemni(UGent) zet z’n mes in het islamdebat. Ico Maly van Kif Kif gaat dieper in op de impact van racistische beeldvorming op de maatschappij. Naast diepgaande beschouwingen en analyses geeft Indymedia.be je ook praktische tips en trics hoe het anders kan.

Een avond georganiseerd door Indymedia.be, vzw Get Basic in samenwerking met Student Focus. Iedereen welkom. Inkom gratis.

WANNEER: Donderdag 3 december 2009
START: 19:30 - 22:00
LOCATIE: Universiteit Antwerpen, stadscampus, R001, Rodestraat 14, 2000 Antwerpen