Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Verkiezingswensen

Verkiezingswensen

Opvallend toch dat de verkiezingscampagnes in niet veel verschillen van die van pakweg 50 jaar geleden. Er wordt nog altijd gewerkt met bordjes in de wei en fotootjes met « stem voor mij ». Ik vraag me af of dat allemaal wel iets uithaalt. Weggegooid geld, denk ik. Alleen de drukkers varen er wel bij. Waarom geen wet stemmen op de verkiezingscampagnes waarbij het gewoonweg verboden is persoonlijke reclame te maken op borden. Het geld dat hiermee wordt uitgespaard kunnen de kandidaat-politici schenken aan een goed doel, zoals « kom op tegen kanker ». Mensen stemmen niet op foto’s. Doorgaans stemmen ze op mensen die ze vertrouwen en die al iets bewezen hebben. Waarom kan de Vlaamse overheid niet samen met de kiesbrief ook de de kandidatenlijst van alle partijen mee opsturen ? Dan is iedereen in gelijke mate geïnformeerd. Laat ons ophouden met de bordenstrijd !
Wat mij ook stoort is de aanwezigheid van heren en dames politici op plaatsen waar ze normaal gezien nooit komen. Zo maakte ik het mee dat op de jaarlijkse dierenwijding van meneer pastoor van ‘t Sonnis (in Helchteren) plots een hele zwerm politici met knalrode T-shirts opdook. Veel gelovige parochianen knipperden even met de ogen toen ze tussen de vele paarden, honden, geiten en schapen die rode jongens en meisjes zagen staan. Vorige week maakte ik het mee op een buurtfeest in de multiculturele wijk Meulenberg (Houthalen) daar een hele horde politiekers pinten te zien drinken, mensen die je daar anders nooit ziet. Geachte kandidaten voor de verkiezingen, ik vind het ferm dat jullie je nek uitsteken om aan politiek te doen, maar doe asjeblief normaal. Jaag u niet op, sloof u niet uit, doe niet aan over-acting. Onnatuurlijk gedrag zorgt voor omgekeerde reacties bij de kiezer. Niet doen dus !
Voor de rest wens ik alle democratische en verdraagzame kandidaten de uitslag die ze zelf verdienen. Voor de andere wens ik een opdoffer van formaat.

Niet veranderd?

Hallo,

Ik zit in 5 Atheneum, en ik ben bezig met een werkstuk over de verkiezingscampagnes van vroeger en van nu. U zegt hier in uw blog dat de verkiezingscampagne nauwelijks zijn veranderd. maar ik ben het hier zeker niet mee eens. Er wordt nu zo enorm veel gebruik gemaakt van massamedia. TVspotjes, debatteren op tv, noem maar op. Vroeger ging alles via de radio. het ging niet om uiterlijk. het ging puur om de inhoud. In deze tijd speelt uiterlijk wel degelijk een rol. Wouter Bos staat bekend om zijn uiterlijk. Hij heeft veel stemmen gekregen omdat hij er 'gewoon' uitziet. Dat Balkenende op Harry Potter lijkt heeft hem met Kabinet Balkenende 1 zeer veel publiciteit en stemmen opgeleverd. Daar ben ik van overtuigd

sascha

re:

Bovenstaande blog ging over de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen. Wellicht gebeurt het daar wel nog à l'ancienne. Op grootmoeders en -vaders wijze dus.

Jef

Gepost door Jef
22.09.2006

Tags