Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Ook goed nieuws uit Gent

Ook goed nieuws uit Gent

Sp.a-spirit èn Groen! gaan vooruit in Gent, het VB verliest 2 zetels, hiep hiep hoera!!! Dikke proficiat voor Termont en zijn partij, evenals voor de Spiritisten die 3 zetels in de wacht slepen. Vera Dua kan ook niet klagen in Gent, met een winst van 2 zetels, bestuursdeelname zal er wellicht niet inzitten maar Groen! mag zich daar niet blind op staren.

Verder in Vlaanderen gaat het VB meestal vooruit in vergelijking met 2000, maar t.o.v. de Vlaamse verkiezingen van 2004 zou het 2 zetels verliezen...

Het VB wijt dit aan het migrantenstemrecht en de Snelbelg-wet, dit zal wellicht voor een deel kloppen. In Gent zijn er bv. heel wat allochtone verkozenen (wellicht voor een behoorlijk deel dankzij "etnische" stemmen). Wellicht krijgen we ook een allochtone schepen (Fatma Pehlivan?) in Gent, voor de eerste maal.

Maar allochtonen zijn ook volwaardige kiezers, het valt toe te juichen dat zij progressief stemmen. Het VB mag dan doen alsof dit Untermenschen zijn die geen recht hebben op een stem, het tegendeel is waar en bewezen.

En nu hopen dat de traditionele partijen eindelijk eens hun angst voor het VB verliezen, dat ze gewoon hun ding doen en dat er minder geleuterd wordt over het VB.

Lang leve de democratie!

Mohamed

Gepost door Mohamed
09.10.2006

Tags