Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

alternatieve media klaar voor de verkiezingen

alternatieve media klaar voor de verkiezingen

zie ook http://www.indymedia.be/nl/node/1151

Gisteren de mensen van CatiaTVe nog eens bezocht, die zich ondertussen half lijken ingegraven te hebben voor wat komen zal. Een enorme stroomgenerator, een hele voorraad proviand en een satelietlink op het dak. "Niet overdreven?", vraag ik. "Het is maar zoals je het bekijkt- de coup van 2002 was een waanzinnig gegeven, niemand zag het aankomen en we waren totaal onvoorbereid. Dat zal nu níet het geval zijn" lacht Gabriel, onderdirecteur bij de zender. "Als de oppositie de staatszender uit de ether haalt zoals toen kunnen wij hun signaal blijven uitzenden."

"Maar we hopen dat het niet nodig zal zijn - veel belangrijker is dat we verkiezingen gebruiken als een grootscheeps experiment in samenwerking tussen de verschillende alternatieve zenders in het land."

Ik heb mijn vragen bij de snelheid van heel de machinatie, maar via internet zouden dus beelden uitgewisseld worden tussen al kleine zenders om een berichtgeving over heel het land te kunnen geven.
"We zullen zien wat het geeft, het zal in ieder geval een interessante ervaring zijn- het is gewoon enorm belangrijk dat we op het terrein aanwezig zijn - waar ook in het land dat er iets gebeurt, er zal altijd één van de vele honderden vrijwilligers in de buurt zijn met een camera." "Bovendien werken we samen met de cultuurzender viveTV die deelneemt aan het televisie-experiment, zij zullen het materiaal van de community tvs gebruiken in hun uitzendingen zondag."

Pieter

Gepost door Pieter
02.12.2006

Tags