Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

'Nog steeds onvoldoende geld voor brugpensioenen’

'Nog steeds onvoldoende geld voor brugpensioenen’

Gepost door Jan Vanderpoorten - 23 jaar dienst bij VW-Vorst, 20 jaar delegee, nu hoofddelegee ABVV

Maandag was er een probleem van geld. Geen budget genoeg voor de brugpensioenen voor allen die in aanmerking komen. We hebben dan een nieuwe berekening gevraagd voor vandaag dinsdag.
We hebben weer een namiddag rond de tafel gezeten. Maar echt onderhandelen doet deze directie niet. Nu is er blijkbaar wat meer beschikbaar, maar nog niet genoeg om tot een conclusie te komen.

Onze bedoeling is om eind deze week zeker rond te geraken met alle luiken van de herstructurering. Daarin zitten het aantal jobs, de voorwaarden voor vrijwillig vertrek en de brugpensioenen.
Over het industrieel luik hebben we de toezegging voor 84.000 auto’s voor 2007, dat is 46.000 Polos, 14.000 Golfs en de rest zou bestaan uit het model Audi-3. Volgens ons is het niet zeker of dat totaal ook voldoende is om een goede tewerkstelling van de blijvers te garanderen.

Dan moeten we nog beginnen te praten over de toekomst. Over de eisen van de directie voor lagere arbeidsvoorwaarden bij het heropstarten. Dat gaat over de fameuze min 20 procent loonvoorwaarden voor de toekomst.

VW-Vorst bloggers

Gepost door VW-Vorst bloggers
19.12.2006

Tags