Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Een klonter ijs aan de hemel

Een klonter ijs aan de hemel

Stel je voor, je zit op het strand en geniet van de zonsondergang vanuit de wagen want de baboons bewaken de buurt speurend achter mensen met eten. De maan wordt langzaam zichtbaar en plots zie je na de zonsondergang een komeet verschijnen. Is dit soms een sprookje.

In augustus merkte R.H. McNaught(astroloog) voor het eerst de komeet op en dank zij hem kunnen we nu genieten van het prachtige zicht met het geruis van de zee op de achtergrond. Hmmm toch wel beter dan het geruis van de TV in de woonkamer.
Kometen zijn kleine hemellichamen van ijs, gas en stof, in essentie niets anders dan vieze sneeuwballen. Men neemt aan dat het restanten zijn van de tijd van de vorming van ons zonnestelsel, klonten ijs met afmetingen tussen de 1-100 km die aan opname in een planeet zijn ontsnapt. Kometen bestaan uit een kern (1-50 km) met daaromheen een gaswolk (coma) van 100,000-1,000,000 km groot en een of meerdere lange staarten (tot een miljard kilometer lang).(nl.wikipedia.org/wiki/Komeet )
Hier enkele foto's genomen aan de kust van Kommetjie (Kaapstad) tussen 20 en 21 uur.Baboon langs de weg

Diederik

Gepost door Diederik
24.01.2007