Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Info over de G8

Info over de G8

In de eerste bijlage vindt u een powerpoint-voorstelling over de G8 en de protesten.

PRESENTATION_G8_Nederlands.PPT

In de tweede bijlage vindt u een powerpoint-voorstelling over Heiligendamm, waar de G8-top doorgaat, en de beveiliging rond de top.

Op een info-avond voor de bewoners van Heiligendamm maakte de politie bekend hoe de openlijk beveiligingsstructuur er uit zal zien. Er komt een binnenste beveiligingsringring, in een wijde boog om de gebouwen van Hotel Kempinski heen. Daar zullen gewone burgers geen enkele toegang toe hebben en de leiding ligt daar in handen van de federale recherche, de BundesKriminal Ambt.
Daarnaast wordt er nog een ruime buitenste ring ingesteld, waar alleen mensen in mogen die een pasje hebben. De buitenste ring wordt gevormd door een stevig hekwerk van ruim 12 kilometer lengte en 2,5 meter hoogte. Vanaf de buitenste ring naar het conferentieoord is op elk punt tenminste een paar kilometer.
Op slechts twee plekken komt er een goedbewaakte doorgang voor mensen die binnen de ring wonen, één voor voetgangers en fietsers en één voor auto's. Over deze sector zwaait de lokale provinciale politie de scepter. Op dit moment zijn op een politiebureau in het nabijgelegen Rostock al 100 agenten met de top bezig.

presentation_heiligendamm_nederlands_1.1.ppt

Gilles

Gepost door Gilles
19.03.2007

Tags