Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Zet die TV een week aan de kant

Zet die TV een week aan de kant

Adbusters roept iedereen op om zich een weekje, van 23 tot 29 april te deconnecteren van TV, DVD, Ipod, XBOX, PSP, ...
Het doel is om eens stil te staan bij al die reclame die ons ongevraagd wordt opgedrongen langs verschillende kanalen. Deze reclameterreur heeft niet enkel gevolgen op u en ik en uw kleine oogappels die aan de kassa van de supermarkt beginnen te krijsen omdat ze hun zin niet krijgen namelijk het gegeerde product dat ze gezien hebben in hun favoriet kinderprogramma. De reclameterreur heeft ook een enorme impact op de commercialisering van de media en de manier waarop media de dag van vandaag functioneren. Door onze TV uit te zetten kunnnen we ons eens focussen op de echte problemen in de wereld zoals de Global warming, armoede, precariteit, ... Al deze problemen worden niet weerspiegeld in de geglobaliseerde massamedia. "Global warming is een van die voorbeelden van problemen die jaren getrivialiseerd zijn geweest door de mainstream media onder invloed van de gelieerde multinationals" zegt Kalle Lasn van Adbusters. Volgens media-activisten "heeft de mediaconcentratie ook tot gevolg dat afwijkende opinies van gewone burgers worden uitgesloten en dit is een schending van een basismensenrecht, namelijk communicatie." Veel stof tot reflectie dus deze week, ... Lees meer over de TV Turnoff Week

tv weg ermee

zet die tv voor de rest van je leven aan de kant en praat eens met de mensen

functionele media

En wat met internet? Of is dat juist praten met mensen? Zorg er dan een beetje voor dat je waarachtig bent en het internet-verbruik functioneel houdt. Tenslote verbruikt je pc nog altijd heel wat (kern-)energie.

reply artikel

Ik ben het hier helemaal mee eens.Men zou eens moeten beseffen hoe groot de rol van de media is in het vormen van ons algemeen beeld over de wereld. Bijna alle mediavormen in de wereld zijn grote propagandamachines die in dienst staan van bepaalde groepen die op de een of andere manier onze mening in een bepaalde richting willen sturen.

Keltoum

Gepost door Keltoum
25.04.2007

Tags