Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / economie

"Where has all the money gone?" interview by Susan George of the Transnational Institute

People have been literally robbed over the last thirty years as money has moved up from labour to capital. And as people have less money to spend, we are constantly in a crisis of overproduction.

Susan George talks to Armin Thurnher, Wiener Stadtgespräch 11, 27 October 2009

http://tni.org/multimedia/where-has-all-money-gone

Who is?

Lees meer / 0 comment(s)

“Jaarlijks 233 miljard euro nodig voor CO2-arme wereldeconomie”

Bericht overgenomen van IPSnews.be | 26 oktober 2009

MILIEU: "JAARLIJKS 350 MILJARD DOLLAR NODIG VOOR CO2-ARME WERELDECONOMIE"
Julio Godoy

KOPENHAGEN, 26 oktober 2009 (IPS) - Het Braziliaanse ministerie van Leefmilieu schat dat jaarlijks 350 miljard dollar (233 miljard euro) nodig is om de wereldeconomie CO2-arm te maken. Dat geld moet deels van de rijke landen komen, zeggen Braziliaanse politici.

Lees meer / 0 comment(s)

[Burgeropinie] Groene oppositie in 'beslissende tijden'

Onze politieke leiders geraken meer en meer ervan doordrongen dat de keuzes die we nu maken, belangrijke gevolgen hebben voor de komende generaties. Ook in hun toespraken laten ze dat klinken. We worden dan ook met onze neus op achtereenvolgende crisissen gedrukt. Dus kunnen we niet verder doen zoals we bezig waren en is het tijd voor verandering. Maar wat onze politieke leiders veel minder duidelijk maken, zijn de verbanden tussen al die crisissen. Want nu staat de financiële crisis op de frontpagina's, maar de armoede en de klimaatverandering zijn niet opgelost.

Lees meer / 1 comment(s)

Nestlé bespioneerde Attac in Zwitserland

Opmerkelijk bericht op de site van Het Belang van Limburg
(en ja, identiek bij Gazet van Antwerpen, dat was het punt niet).

"Nestlé huurde Securitas in om ons te bespioneren"

Nestlé gaf een private veiligheidsmaatschappij opdracht om leden van een werkgroep van Attac uit het Zwitserse kanton Vaud een jaar lang te bespioneren. Dat bleek uit een uitzending van Temps Présent op de Zwitserse Franstalige Televisiezender TSR.

Lees meer / 0 comment(s)

Unilever sponsort kloof

Unilever, in 2006 een winst van 5 miljard euro op een omzet van 39,6 miljard. Een omzet van 39,6 miljard, dat wil zeggen dat iedere mens op aarde gemiddeld 6 euro uitgaf aan Unilever en dat daarvan ongeveer 1 euro uit de koopkracht van de modale consument verdween en aan de koopkracht van de gegoede aandeelhouders werd toegevoegd.

Unilever sponsort de kloof.
Als wereldprobleem of als cultuur?

www.tate.org.uk/modern/exhibitions/dorissalcedo/default.shtm
www.demorgen.be/dm/nl/showbizz/art_and_literature/609591

stopepa.blogspot.com

Lees meer / 14 comment(s)