Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / hoofddoek

Hoofddoeken-gedoe

Hoofddoeken dragen achter het loket van de metro? Hier in New York kan dat zonder problemen. Hoewel... hier worden de hoofddoekendraagsters of tulbanddragers met iets anders geconfronteerd. De MTA (het metrobedrijf) wil dat alle hooddoeken en tulbanden blauw zijn en het MTA logo dragen. De eerste keer dat ik een dame met haar MTA-hoofddoek achter het loket zag zitten, vond ik dat schitterend. Ik dacht aan de hele heisa in Gent waar stadsbedienden geen hoofddoek zouden mogen dragen achter het loket en hoe hip het zou zijn om een 'Stad Gent-hoofddoek' te ontwerpen.

Lees meer / 1 comment(s)

Hoofddoekenverbod...de waarheid achter de sluier

De komkommertijd en het lange wachten op meer nieuws over de regeringsvorming zorgt voor het ideale moment om de hoofddoeken nog eens van onder de mottenballen te halen. Het was weer even geleden of toch niet. het was eerder deze week al rel over een Brussels parlementslid van Turkse afkomst die haar eed wilde afleggen met hoofddoek. De Franstalige liberalen konden er niet mee lachen maar soit ze heeft haar eed dan toch afgelegd met hoofddoek, ze is tenslotte verkozen met hoofddoek. En trouwens die Franstaligen dat is ver van ons bed...

Lees meer / 13 comment(s)

Van Istendael en Barnard doen hoofddoekendebat ontsporen

De manier waarop Geert Van Istendael en Benno Barnard het hoofddoekendebat binnen stormen is allesbehalve constructief. Wat voor zin heeft het om in dit debat stereotiepe beschuldigingen te uiten aan het adres van 'de Islam' met behulp van dan nog grotendeels verzonnen associaties? De twee auteurs stigmatiseren weer maar eens een paar miljard moslims door de gemeenplaatsen op elkaar te smijten.

Lees meer / 17 comment(s)

Ontslag omwille van hoofddoek niet meer van kracht / Licenciement pour port du voile plus d'application

Vandaag heeft de Raad van State een uitspraak gedaan aangaande de zaak van de islamleerkracht Chantal Pommée, die 5 jaar lang werkzaam was in Basisschool De Zonnewijzer in Sint-Pieters-Woluwe als islamleerkracht en er zonder probleem gedurende die periode er haar hoofddoek heeft gedragen.

In september 2005 besloot Scholengroep 8 hier verandering in te brengen en vaardigde een verbod uit op alle religieuze en ideologische kentekens, ook voor islamleerkrachten.

Lees meer / 0 comment(s)