Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / leterme

De politieke crisis op Indymedia.be (bis)

Stop met zoeken. Ook deze keer zal u op Indymedia.be niks te lezen krijgen over de 'meest ellendige politieke crisis sinds decennia'. Op medewerkersvergadering, mailinglijsten, spontane bijdragen en commentaren blijkt dat de lezers/correspondenten van deze website deze crisis volgen zoals de meeste landgenoten. We stonden er bij en we keken er naar.

Lees meer / 1 comment(s)

"Politieke crisis kost 3700 euro per Belg per jaar"

Hoeveel kost het politiek gekrakeel? Veertien maanden de overheid in slaapstand zetten, doe je natuurlijk niet ongestraft. De voorbije weken doken in de media verschillende mogelijke kostenplaatjes op. Eind juli berichtten De Tijd en Gazet van Antwerpen over een studie van ING-econoom Julien Manceaux. Volgens zijn berekeningen kost de politieke crisis de overheid 15 tot 30 miljoen per jaar.

Lees meer / 18 comment(s)

Communautaire crisis op Indymedia.be?

Tja, wat moet een website als Indymedia.be aan met zo'n crisis. Van de sociale bewegingen liet voorlopig alleen het ACW iets van zich horen. Spontaan komen er ook weinig individuele reacties binnen. Dat zou ook logisch moeten zijn. Onderzoek wees uit dat de staatshervorming de minste van de zorgen was van de kiezers die op 10 juni naar de stembus trokken. Weinig kans dat er na dertien maanden communautair gebakkelei een plotse heropleving is van de interesse voor institutionele hervormingen. 100.000 werknemers trokken vorige maand de straat op voor meer koopkracht.

Lees meer / 88 comment(s)

Cris en Yves

Kent u ze nog: het schattige duo Kris en Yves uit ‘Man Bijt Hond’?

Lees meer / 5 comment(s)

Het definitieve Leterme-interview

Vandaag was premier Yves Leterme te gast in De Ochtend op Radio 1. Hij werd er aan de tand gevoeld over de eerste ministerraad. Hieronder vindt u de (ingekorte) uitgeschreven versie van dat interview. De politicus Yves Leterme introduceert daarmee een geweldige journalistieke innovatie. Het politieke prefabinterview! Te gebruiken in alle situaties. De journalist hoeft enkel nog de vragen aan te passen. De antwoorden zijn multi-inzetbaar. Dankzij deze kostenbesparing komen er middelen vrij voor kwaliteitsjournalistiek en ook Leterme kan wat uitrusten tussen twee ministerraden in.

Lees meer / 3 comment(s)