Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / mensenrechten

De vuile rol van de EU in Latijns-Amerika

Het rapport 'Profit before People', samengesteld door het 'Enlazando Alternativas Network'* legt de rol bloot van de instellingen van de EU in het construeren van een complexe politieke en wettelijke architectuur die Europese transnationale bedrijven toelaat om met straffeloosheid in het gebied te werk te gaan.

Lees meer / 0 comment(s)

Human Rights Watch: Letters from Congo ... (En/Fr)

English (version française plus bas)

Kinshasa, Novembre 25, 2008 - Congolese state security forces have killed an estimated 500 people seen as opponents to President Joseph Kabila and detained another 1,000 in the two years since internationally backed elections brought him to power, Human Rights Watch (HRW) said Tuesday.

Lees meer / 1 comment(s)

Vluchtelingenwerk Vlaanderen lanceert desesperado.be

"Als de regering snelle beslissingen kan nemen in de bankcrisis dan moet het ook mogelijk zijn om van het regularisatiedossier werk te maken" ( Paul Pataer, voorzitter Vluchtelingenwerk Vlaanderen)

Lees meer / 0 comment(s)

Wereldomroep (NL) telt de staatshoofden in Peking

Een ronduit goed artikel, dat kan je vaak lezen op de Nederlandse nieuwssite www.wereldomroep.nl. Waarom vind ik de artikels daar zo goed? Omdat ze meestal geen afzonderlijke nieuwsfeiten belichten, maar artikels plaatsen met een duidelijke samenhang, achtergrond en analyse.

Marina Brouwer heeft het in het artikel Wie ontbreekt in het Vogelnest? over een onderwerp waarover zowat alle media vandaag berichten. Maar Mevr. Brouwer doet dat grondiger dan de meeste andere media.

Lees meer / 0 comment(s)

Het antiterrorisme onder de loep

Wie het huidige nummer van het Belgische weekblad Le Journal du Mardi op de kop kan tikken (je hebt daarvoor dank zij de zomervakantie wat extra tijd: het volgende nummer verschijnt pas op 5 augustus), vindt daarin een uitvoerig artikel van Manuel Abramowicz: "L'antiterrorisme contre la démocratie?" (lees introductie).

Lees meer / 0 comment(s)

In de bres voor Perwez Kambakhsh

Perwez Kambakhsh is een Afghaans journalist die in problemen kwam omdat hij teksten op het internet plaatste die de rol van vrouwen in de Koran onderzochten. Hij werd opgepakt, mishandeld en berecht zonder recht op juridische bescherming. Op de Amnesty site staat het hele verhaal. De krant De Morgen is een petitie gestart voor de journalist.

Lees meer / 4 comment(s)