Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / migratie

[Column] Een mes dat aan twee kanten snijdt

Kamal Kharmach is een achttienjarige StampMediareporter die bulkt van de ambities om te schrijven. Hij wil niet alleen degelijke journalistiek bedrijven, hij wil ook graag af en toe zijn mening over de toestand in ons land en in de wereld ventileren. Lees hier zijn derde column die eerder verscheen in de laatste editie van het tijdschrift ‘Divers’.

Migratie zorgt onvermijdelijk voor spanningen, maar is ook een verrijking. Tenminste, als we bereid zijn om elkaar te leren kennen en aandacht hebben voor elkaars frustraties.

Lees meer / 1 comment(s)

Een beter leven in het buitenland ?

Port-au-Prince - 11 mei 2009 - avec-papiers.be - Een man wordt op een plein in een grote stad onder het gejoel van de omstaande massa gemarteld en vervolgens onthoofd. De politie komt niet tussenbeide. Het gebeurde niet in Haïti maar in een wijk van Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, een dikke week geleden op 2 mei. De man in kwestie, een Haïtiaan, werd er door de omstanders van beschuldigd een Dominicaan te hebben onthoofd. Onterecht, zo bleek.

Lees meer / 0 comment(s)

Forum 2010 : "Wat moet Europa doen om de immigratie te beheren?"

Vanaf 1 juli 2010 is België zes maanden voorzitter van de Raad van de EU.
Op de website www.forum2010.belgium.be kan u mee discussiëren over "Europese thema’s die u na aan het hart liggen".

Want... gaat deze federale website verder...
"Uw mening is belangrijk! De federale regering en de gemeenschappen en gewesten krijgen zo een betere kijk op uw visie op Europa."

Lees meer / 0 comment(s)

Vluchtelingenwerk Vlaanderen lanceert desesperado.be

"Als de regering snelle beslissingen kan nemen in de bankcrisis dan moet het ook mogelijk zijn om van het regularisatiedossier werk te maken" ( Paul Pataer, voorzitter Vluchtelingenwerk Vlaanderen)

Lees meer / 0 comment(s)

Stempel

Mijn leven in Buenos Aires draait tijdelijk rond een inmiddels indrukwekkende verzameling stempels. Ik woon hier al anderhalf jaar als ‘sans papiers’ en het werd wel eens tijd dat ik mijn papieren in orde bracht en dus begon ik een aantal weken geleden aan een schijnbaar eindeloze odyssee, aan een tocht van kantoor naar kantoor, op zoek naar de juiste stempel voor het juiste papier.

Lees meer / 0 comment(s)