Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / vluchtelingen

Human Rights Watch: Letters from Congo ... (En/Fr)

English (version française plus bas)

Kinshasa, Novembre 25, 2008 - Congolese state security forces have killed an estimated 500 people seen as opponents to President Joseph Kabila and detained another 1,000 in the two years since internationally backed elections brought him to power, Human Rights Watch (HRW) said Tuesday.

Lees meer / 1 comment(s)

Vluchtelingenwerk Vlaanderen lanceert desesperado.be

"Als de regering snelle beslissingen kan nemen in de bankcrisis dan moet het ook mogelijk zijn om van het regularisatiedossier werk te maken" ( Paul Pataer, voorzitter Vluchtelingenwerk Vlaanderen)

Lees meer / 0 comment(s)

¡Ya basta! Over migratie en repressie ...

Een bericht uit de kranten van donderdag 16 oktober 2008:

‘Vluchteling valt overboord in Albertdok en verdrinkt

In de haven van Antwerpen ter hoogte van het Albertdok is vanmiddag een 31-jarige Afrikaan verdronken. Hij was samen met een andere 23-jarige man overboord gevallen van een zeeschip. De tweede drenkeling kon gered worden en verkeert niet in levensgevaar.

Lees meer / 2 comment(s)

Knap staaltje van burgerjournalistiek over kinderen zonder papieren

Kinderen zonder papieren worden nog steeds opgesloten... Maar weten we ook wat dat betekent?
Burgerjournalist Luc Janssens nam uitgebreid de tijd om kennis te maken met Colette en haar jonge kinderen
- opgepakt, opgesloten en terug vrijgelaten. Hoe dat ging en wat dat met ze deed. En met de bejaarde buurvrouw Raymonde uit de Weggevoerdenstraat... Het onbegrip, de angst, de pijn. De vernedering ook. Het resultaat is een reportage waar je stil van wordt, een unieke inkijk in de menselijke kant van dit soort drama.
http://indymedia.be/en/node/25036

Lees meer / 0 comment(s)