Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

De nota's asiel/migratie en buitenlands beleid/defensie

De nota's asiel/migratie en buitenlands beleid/defensie

Deze week bereikten de oranje-blauwe onderhandelaars deelakkoorden over migratie en asiel en over buitenlands beleid en defensie. De reacties van de vredesbeweging en de milieubeweging kon je hier al lezen. Nu kan je de nota's ook zelf eens doorworstelen.

Kansen in Europa en de wereld

Bouwstenen van een globaal, coherent en rechtvaardig asielen
migratiebeleid

met de nadruk op rechts

stilaan wordt de teneur duidelijk aan de hand van de (bijna) deelakkoorden : het wordt inderdaad een stevig centrum-rechts deelakkoord MET DE KLEMTOON OP RECHTS (tot spijt voor -sommigen van - ACW en MOC en hun lobbywerk)
die 1e vaststelling legt ook uit hoe wij de communautaire vaudeville van de voorbije weken moeten zien (en de show die ons nog te wachten staat) : geen vlaams-waals probleem maar een have-have not tegenstelling, handig gecamoufleert achter het decor van Brussel-Halle-Vilvoorde en een staatshervorming "die goed is voor de mensen" (zie hierboven welke mensen)
het verklaart ook de serieuze tegenwind in de christelijke arbeidersbeweging tav. de zelf gepropageerde www.reddesolidariteit.be petitie (momenteel toch al aan de 65.000) : de regering zal solidariteit herleiden tot het caritatieve aalmoesgebaar voor de have-not
ondanks het boeikasprobleem : het wordt terug een beetje killer in Belgenland