Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Straks enkel nog mannelijke islamleerkrachten?

Straks enkel nog mannelijke islamleerkrachten?

Wanneer we terugblikken naar de vele verboden, met name die van de hoofddoek, die sinds enkele jaren ingelast werden in de schoolreglementen, en daarbij de vele vrouwelijke islamleerkrachten die niet meer voor de klas konden staan, die geen gerechtelijke stappen hebben ondernomen, dan krijg ik het benauwd, alleen het feit dat we naar een repressieve aanpak van de moslims in het onderwijs gaan.

Telkens wordt er over religieuze tekens gesproken en weet iedereen best dat het simpelweg om de hoofddoek gaat. Het bedekken van het vrouwelijke lichaam, blijkbaar stoort dit sommige mensen.

Nu staat de Raad van het Gemeenschapsonderwijs op het punt een beslissing te nemen betreffende deze materie.

Mocht er een algemeen verbod komen op het dragen van de hoofddoek staan er meer dan 250 - vrouwelijke - leerkrachten op straat. Dit is helemaal niet bevorderlijk voor de integratie gezien de moslimkinderen weer eens zonder islamleerkrachten zullen zitten.

Zal de functie van islamleerkracht enkel nog weggelegd zijn voor mannen ?

Victoria

Gepost door Victoria
24.10.2007