Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Ontwikkeling nieuwe website Indymedia gestart

Ontwikkeling nieuwe website Indymedia gestart

Op de algemene vergadering van 16 december werd een eerste ontwerp voor de nieuwe website van Indymedia reeds voorgesteld aan de vrijwilligers. Deze nieuwe website werd met enthousiasme onthaald door het aanwezige publiek. Sinds deze week zijn we druk bezig met het ontwikkelen van de website.

Tot nu toe waren de community-mogelijkheden van Indymedia beperkt tot het bijhouden van een weblog en het aanmaken van een gebruikersprofiel. Aangezien Indymedia het vooral moet hebben van de inbreng van vrijwilligers, zullen we deze community-mogelijkheden grondig uitbreiden. We wensen dat de nieuwe website kan functioneren als een platform dat het voor de vrijwilligers gemakkelijker maakt om samen te werken aan een project of een artikel.

Hoe zal dit allemaal verlopen ? Ten eerste zal het voor elke vrijwilliger mogelijk zijn om een bepaald project te starten. Dit kan bijvoorbeeld een idee zijn voor een artikel(reeks) of een discussiegroep voor fotografen. Elk project beschikt over een eigen weblog en forum. Ten tweede wordt het mogelijk voor de medewerkers om met elkaar te kunnen afspreken om samen op pad te gaan. Als een van onze burgerjournalisten bijvoorbeeld op zoek is naar een fotograaf in de provincie Antwerpen, zal die via de website iemand kunnen zoeken om mee samen te werken.

Ook komt er een kalender waarop het mogelijk is om activiteiten aan te kondigen. Gebruikers van de website kunnen dan aangeven op welk evenement ze aanwezig zullen zijn. Daarnaast stimuleren we de communicatie tussen de vrijwilligers door het gebruik van privé-berichten en voorzien we elk persoonlijk profielpagina van een gastenboek.

U hoort het al, er staat een groot aantal vernieuwingen op stapel. De volgende weken zullen we u zeker op de hoogte blijven houden.

Michaelvdr

Gepost door Michaelvdr
31.01.2008