Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Nieuwe website - uw artikels gaan niet meer verloren

Nieuwe website - uw artikels gaan niet meer verloren

Eén van de problemen van de huidige website van Indymedia is dat bezoekers alleen deze artikels lezen die op de voorpagina verschijnen. Eens de artikels de voorpagina verlaten, is het dan ook moeilijk om artikels terug op te vragen. De zoekfunctie en de rubriekpagina’s worden slechts zeer zelden gebruikt. De nieuwe website zal verschillende oplossingen aanbieden om dit probleem te verhelpen.

Eén van deze oplossingen is het laten tonen van relevante links naast elk artikel. Voor een deel wordt dit automatisch gedaan: via de module ‘similar entries’ worden bijdragen die ongeveer dezelfde inhoud bevatten, getoond naast elk artikel. Daarnaast kan de inzender van een artikel ook zelfs links toevoegen. Dit kunnen zowel interne links naar vorige artikels op Indymedia zijn als links naar externe websites. Wanneer een artikel hoort bij een bepaald dossier, worden er links naar andere artikels uit het dossier getoond.

Tevens zal er op de nieuwe website meer nadruk gelegd worden op de rubriek pagina’s. Er wordt bij elk artikel een link geplaatst naar de rubriek pagina en de laatste drie artikels van de rubriek. De rubriekpagina’s zelf worden ook uitgebreid en voorzien van een aantrekkelijkere lay-out, met op elke rubriek pagina plaats voor gefeaturede artikels.

Voorts zijn we nu bezig met het ontwikkelen van een verbeterde zoek- en archief functie. Via dit archief zal het mogelijk zijn om gemakkelijk te bladeren door alle artikels in een bepaalde rubriek of rond een bepaald thema.

We blijven u zeker op de hoogte houden omtrent de ontwikkeling van de website.

voorbeeld artikel

voorbeeld rubriek pagina

archief pagina

Screenshots zien er zeer

Screenshots zien er zeer cool uit :-) ben benieuwd om je werk uit te testen!

In verband met de zoekfunctie: hier in Boston is er nogal wat te doen rond faceted search (http://drupal.org/project/faceted_search). Die module lijkt qua functionaliteit erg op Solr search (http://drupal.org/project/solr), waarover Robert Douglas sprak op Fosdem. Zeker het checken waard..

tof

Tof dat je ons zo op de hoogte houdt, Michaël.
Ik kan niet wachten tot alles klaar is :-)

Michaelvdr

Gepost door Michaelvdr
06.03.2008