Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Test-driving Ubuntu Linux 2008.4 (1)

Test-driving Ubuntu Linux 2008.4 (1)

Zo'n maand geleden kwamen hier een aantal splinternieuwe PC's binnen. We probeerden er Ubuntu 2007.10 op te installeren maar dat liep niet zo vlot. Bij de computers kwamen immers mooie 20 inch schermen en die kregen we maar niet geconfigureerd.
Ik downloadde dan maar een andere linux versie (Fedora) en dat bleek geen enkel probleem te zijn. Alles installeerde vlot en werkte van de eerste keer.
We hadden kunnen besluiten om dan maar op alle computers Fedora linux te installeren doch we twijfelden. We organiseren hier immers om de zes maanden een Ubuntu Linux install party en werken al gedurende meerdere jaren met Ubuntu en daarvoor debian.
We zijn ook geregisteerd als een Ubuntu Support Point
http://map.ubuntu-be.org/index.php/supporters/map/Brussels

Na even zoeken kwamen we te weten waarom Fedora Linux geen problemen opleverde, ze gebruiken een recenter kernel en X-server.
Ondertussen zagen we op distrowatch de aankondiging van de eerste Aplha (test) release van Ubuntu passeren.
We twijfelden nog even, test versies dat wil immers zeggen dat een aantal dingen nog niet werken zoals het hoort, computers die regelmatig vastlopen en uitvallen ,.....

De installatie verliep alvast vlekkeloos. Onze splinternieuwe computers, schermkaarten, LG DVD writers, geluidskaarten, .... alles werd gelijk herkend en werkte.
Op een 2 uur hadden we onze 8 nieuwe computers voorzien van de Ubuntu testversie. Het uitpakken en in elkaar steken van de computer was als het ware meer werk dan het installeren van Ubuntu.
Dat beloofde dus veel goeds voor de rest van het verhaal.

Samen met de nieuwe computers kwamen ook nieuwe stagairs uit binnen en buitenland aangewaaid. Geen enkel van hen werkte ooit met linux nu zouden ze gedurende enkele weken (maanden) verplicht worden om met Linux te werken. Benieuwd hoe dat gaat aflopen ;-)

Jammer dat de

Jammer dat de nederlandstalige spellingchecker niet werkt ... 'tesdriving' :p

Hehe

Dat heb je als je Engelse woorden gebruikt, de Nederlandstalige speller herkent ze niet en dan blijven domme foute staan.
Volgens Engelse speller moet het trouwens Test-driving zijn.

han

Gepost door han
12.03.2008