Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] Reclaim The Streets Antwerpen

[Foto's] Reclaim The Streets Antwerpen

Vandaag was er als afsluiting van het KlimaatAxieKamp In Antwerpen een Reclaim The Streets, als blijk van ongenoegen omtrent het project van de BAM (Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel en andere actoren omtrent het waanzinnige project van de Oosterweelverbinding (Lange Wapper brug).

IMGP3185.JPG

Om 14:00 uur was het verzamelen geblazen op de Grote Markt. Tegen de komst van deze prestigieuze brug is al véél protest gerezen van buurtbewonersgroepen, artsen en actiegroepen. Ademloos en Straten-Generaal ondersteunden vandaag ook de Reclaim The Streets.

IMGP3196.JPG

Ecologische en sociale belangen staan nog altijd boven die van de economische belangen, al ziet het grootkapitaal met de economische geldhonger dit spijtig genoeg anders,…

IMGP3208.JPG

Inspraak omtrent de bouw van de Oosterweelverbinding heeft de burger nooit gehad,…. De BAM weigerde immers om duidelijke informatie te geven, tot daar dus “democratie”,…

Daarom:

Voor een duurzame wereld – Voor een leefbare stad!
¡¡¡Reclaim the Streets – Reclaim the City – Reclaim Democracy!!!

IMGP3221.JPG

Met toneel, veeeeel muziek , prachtige spandoeken (waarvan 1 spijtig genoeg door een sightseeingbus met toeristen naar de haaien ging) en het Lange Wapper-standbeeld dat een andere outfit kreeg, was de Reclaim The Streets geslaagd :-).

Filmpje volgt later :-).

IMGP3226.JPG
IMGP3227.JPG
IMGP3241.JPG
IMGP3254.JPG
IMGP3258.JPG

Is waarschijnlijk al

Is waarschijnlijk al geweten
Maar je kan met een bepaald aantal handtekeningen een punt op de agenda van de gemeenteraad zetten

Voor Leuven zijn dat er maar 700 geloof ik
90 000 inwoners Een bepaald percentage van hoeveel stemgerechtigden?

mooie aktie!!!

Prachtige reportage

Goede foto's en tekst. En goede actie!

open deur intrappen

Van open deuren intrappen gesproken, kan dit echt wel tellen. Of hoe kanaliseer je protest in oeverloze en zinloze zogezegd democratische procedures.
Besef je overigens, liefste, verschrikkelijk naïve Valja, dat als democratie iets zou kunnen veranderen, ze onmiddellijk werd afgeschaft?
Wij stemmen voor idioten die geen kloten te zeggen hebben, officieel heten ze politici. De werkeijke macht ligt bij Lippens, Frère en co, toevallig rijke luizen waarvoor niet gekozen kan worden. Da's al langer zo dan mensen zich kunnen herinneren.

"O dierbaar België van Vlamingen en Walen
gij wordt bestuurd door kerk en kapitaal
de Sociétée Generale heeft alle macht in't land
gendarm en dief die gaan hier hand in hand
en de student, de arbeiders en boeren
die hebben niks, die krijgen op hun smoel
aan ons de strijd om eensgezind te voeren
de macht aan't volk dat is ons enig doel (bis 2x)"

Deze versie van "ons volkslied" is meer dan 30 jaar oud, en nog steeds erg actueel. Ik heb 30 jaar geknokt op straat, nu is het jullie beurt Valja, ik sta 200% achter jullie. Maar laat je ajb niet afleiden door zinloze nepdemocartische spelletjes. Veranderingen worden op straat afgedwongen, dat was zo voor onze overgrootouders en zal ook nog gelden voor onze achterkleinkinderen.
Ik herhaal het nogmaals, je hebt voor 200% mijn steun. Ga ervoor !!

Zie ook:

Uit de reguliere pers:

http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/antwerpen/080816_klimaatactie

En natuurlijk ook de fotoverslagen van de collega fotografen van Indymedia :-)