Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Video] Goed bestuur in Doel

[Video] Goed bestuur in Doel

De Vlaamse gemeenschap gaat prat op haar goed bestuur. Het is helemaal niet zeker of er een tweede containerdok bij Doel komt. Toch moeten alle huizen tegen de grond en wordt reeds jaren een politiek gevoerd, van huizen vernielen zodat ze verkrotten. Doel moet kost wat kost verdwijnen. Goed bestuur!

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: Doel Afbraak huizen.mp4  (10.65 MB)

Reeds voor 6 uur was er in Doel een grote politiemacht aanwezig om de actievoerders te beletten de huizen tegen afbraak te beschermen. Ze probeerden nog op een andere plaats actie te voeren en hierbij werden twee personen door de politie opgepakt. Deze zijn ondertussen terug vrijgelaten.
Hier wonen veel mensen die het financieel moeilijk hebben. Volgend jaar zouden die allemaal uit Doel weg moeten zijn. Doel hangt af van Beveren, ze gaan daar tegen volgend jaar veel sociale woningen moeten bouwen, zodat ze de mensen die hier zonder huis vallen kunnen opvangen.