Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Solidariteitsbezoek steekt werknemers Bekaert Aalter hart onder de riem

Solidariteitsbezoek steekt werknemers Bekaert Aalter hart onder de riem

AALTER -- Deze morgen kwamen een tachtigtal vakbondssympatisanten, uit verschillende sectoren, hun steun betuigen aan het piket van de Aalterse afdeling van de staaldraadfabrikant 'Bekaert'. Blijkbaar waren er alleen ABVV'ers op post!

DSC_5297 [].JPG

Het piket houdt al 14 dagen de poorten van de fabriek in de gaten. De vakbond vreest namelijk dat de directie het machinepark wil uitbreken om dan te plaatsen in goedkopere loonlanden.

De sfeer zat er goed in op deze koude tweede nieuwjaar, veel pers aanwezig, en iedereen kon genieten van warme soep 'op grootmoeders wijze' en koffie.

De militanten van Bekaert Aalter waren zeer content met het bezoek van de vele kameraden aan 'hun' poort. Een militant vertelde dat op oudejaarsnacht veel collega's een kijkje waren komen nemen naar het vuurwerk aan het piket. Zelfs weduwen en gepensioneerden kwamen op bezoek en met een cadeautje van pralines en taart tot een flesje Franse bubbels.

De laatste weken waren de meeste werknemers verplicht om te doppen en verlof op te nemen,... Het werkvolk gelooft hun directie niet meer... en ze vrezen dan echt voor de sluiting van hun bedrijf. Sommigen van hen zijn de laatste 4 of 5 weken niet meer op hun werk moeten verschijnen. 'Nu hebben we hier bazen die niet meer durven kloppen op de tafel bij de hoofddirectie (in Zwevegem/Kortrijk) om Aalter en de andere afdelingen te verdedigen! Het zijn allen 'jonge' snaken die op korte termijn hun cijfers willen halen!', is de reactie van verschillende arbeiders aan de poort.

DSC_5310 [].JPG
DSC_5296 [].JPG
DSC_5294 [].JPG
DSC_5300 [].JPG
DSC_5304 [].JPG
DSC_5305 [].JPG
DSC_5309 [].JPG
DSC_5312 [].JPG
DSC_5314 als slim object1 [].jpg
DSC_5320 als slim object1 [].jpg
DSC_5316 als slim object1 [].jpg
DSC_5292 [].JPG