Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Heraanleg Stadspark Antwerpen

Heraanleg Stadspark Antwerpen

De stad Antwerpen wil het Stadspark tegen 2012 vernieuwen zodat het beantwoordt aan de behoeften van deze tijd. Buurtbewoners verenigden zich en richtten een website op. Op initiatief van het stadsbestuur kunnen buurbewoners en gebruikers van het park tot 31 januari 2009 deelnemen aan een online enquête. StampMedia polste nu reeds naar de reacties van zowel volwassen als jonge bezoekers/gebruikers van het park.

Heraanleg Stadspark Antwerpen - deel 1 from StampMedia on Vimeo.

Heraanleg Stadspark Antwerpen - deel 2 from StampMedia on Vimeo.

© 2009 - StampMedia
Interview: Haik Guevorkian - Camera: Moozy Niasse
Montage: Haik Guevorkian en Moozy Niasse

Antwerpenaars bezorg over geplande "heraanleg" Stadspark

Het Antwerps Stadspark is zeer belangrijk 19de eeuws cultureel erfgoed, dat eigenlijk al heel lang, zoals Central Park in NYC beschermd monument zou moeten zijn. Toch wil het stadsbestuur dit prachtige park "heraanleggen."

Iedereen die geinteresseerd is in wat het stadsbestuur plant ivm met het historische Stadspark, kan uitgebreid de website van het beschermcomité raadplegen.

http://beschermstadsparkvanantwerpen.wordpress.com/

We hebben ook zelf informatieve filmpjes op indymedia geplaatst, die je hier vindt.

http://www.indymedia.be/en/node/31124

Leer je stad kennen, hou van je historische stad en laat die niet zomaar "wegvernieuwen."

PETITIE

Er is nu ook een petitie voor het Stadspark

http://www.ipetitions.com/petition/stadspar/index.html

Ook al is er gezegd dat men het Stadspark gaat beschermen, toch hebben we handtekeningen van sympathisanten nodig om te tonen dat we geen klein clubje zijn maar een belangrijke groep waarmee rekening dient gehouden te worden.