Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Antwerpen: Boycot apartheid Israël -acties

Antwerpen: Boycot apartheid Israël -acties

Vandaag zaterdag 14 maart is het een nationale actiedag van de campagne Boycot Aparheid Israël, met acties aan verschillende warenhuizen in België. Het doel van de campagne Boycot Apartheid Israël is op een vreedzame manier internationale druk uit te oefenen om de Israëlische regering te dwingen de talrijke VN-resoluties, het internationaal recht en de mensenrechten te respecteren. Meer info over de campagne: www.boycotisrael.info. Ook aan de Delhaize-Zuid in de Museumstraat werd vandaag actie gevoerd.

P3142651_resize.JPG
P3142649_resize.JPG
P3142652_resize.JPG
P3142653_resize.JPG
P3142654_resize.JPG
P3142655_resize.JPG

acties tegen Israel

Wat ik niet begrijp is het "waarom" van deze demo tegen Israel. Wat kan er nog gedemonstreerd worden tegen Israel in de landen van Europa nadat men er zes miljoen Joden afmaakte op een manier waarop in Israel dieren niet worden gedood. Komt men niet een keer aan een einde van de spiraal van acties tegen Israel? Wat kan de gruwzame moord op zes miljoen leden van het Joodse volk nog benaderen, laat staan overtreffen? Eerlijk, Europa, wij Joden hebben het begrepen. Europa is voor ons een moordlustig haatgebied waarvan wij ons totaal distantieren.

Warum ?

Zo zie je maar : de "joden" gebruiken steeds de zes miljoen die in een vorige eeuw omkwamen als excuus om de smeerlapperijen van Israel toe te dekken. Israel veroorlooft zich vandaag alles omdat ze bewust aan schuldinductie doen (naar Europa toe) en enorm moreel, politiek, militair gesteund worden door de USA waar de Joodse lobby zeer machtig is.
Ook andere volkeren zouden zich kunnen beroepen op slachtpartijen uit het verleden, maar zouden zich enorm belachelijk maken als ze nu rechtzetting zouden eisen voor bvb. de Spaanse Inquisitie, de invallen van Attila de Hun, of - dichter bij huis - de misdadige koloniale praktijken van Leopold "handenhakker" II. Stop toch die onzin !
Israel moet zich nu verantwoorden voor de onmenselijke daden die ze dit jaar stelden t.o.v. een groep mensen die in een ommuurd territorium opgesloten zitten, terwijl hun bezittingen geconfiskeerd werden, hun daden en gedachten beteugeld, hun cultuur veracht, hun vrijheid onbestaand is. Israel heeft geleerd uit zijn geschiedenis, en zij zullen het "beter" (erger?) doen, omdat zij zich nu de "uebermensch" wanen. Walgelijk.