Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

"Het ANC bracht ons democratie en die partij zal ik nooit in steek laten..."

"Het ANC bracht ons democratie en die partij zal ik nooit in steek laten..."

De laatste dag voor de verkiezingen, Elandsbaai gaat slapen. Hier en daar nog wat mensen op straat maar tussendoor wordt nog ernstig vergaderd achter gesloten deuren door de verschillende partijen. Snel nog een babbel gemaakt met Cyril W. die al van het begin bij het ANC is.

Tussen de grappen door wees ik op de commentaren die ik vandaag las in de kranten. Cyril is een kleurling en ik refereerde naar een artikel van de mail guardian waarin het ANC de kritiek krijgt dat de partij hen toch wat in de vergeethoek gezet heeft. En wat denk jij van Zuma die de nieuwe president zal worden, kan je dit aanvaarden?

“Ik stem niet voor Zuma maar voor de partij die ons uit de apartheid heeft gehaald. Voor mij is het belangrijk dat mijn partij het haalt en Zuma kunnen we later aanpakken. Kijk wat we met Mbeki gedaan hebben. Over de apartheid kunnen we nog lang praten maar O hier in Elandsbaai nog lang niet voorbij. Waar een spoorlijn is kan men de apartheid nog voelen. Aan de ene kant de blanken en de andere kant de kleurlingen en zwarten“

Ik kom uit de apartheid waar ons stemrecht werd ontzegd en we om 8 uur niet meer op straat mochten komen, we werden gemarteld of gewoon beschoten, neen het ANC bracht ons democratie en die partij zal ik nooit in steek laten.

Diederik

Gepost door Diederik
22.04.2009

Tags