Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

The Shouting Fence

The Shouting Fence

The Shouting Fence is een groot muzikaal manifest tegen de Palestijnse muur en tegen alle denkbeeldige muren die in naam van nationalisme en andere extremismen de mensen verdelen.

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: ShoutingFRep.mov  (77.5 MB)

The Shouting Fence is een gezongen verhaal over een in twee gespliste gemeenschap. Het verhaal is gebaseerd op Majdel Shams. Na de oorlog van 1967, bezet en annexeert Israël de Syrische Golanhoogte. Israël splitst de vallei in twee delen en verbied elke communicatie met de Syrische gemeenschap aan de andere kant van de vallei. De families die van elkaar gescheiden zijn door deze grens noemen de vallei de "shouting valley", want roepen is de enige manier om te communiceren met familieleden en vrienden aan de andere kant. Elke vrijdagavond verzamelen de mensen zich aan beide zijden van de grens en schreeuwen het nieuws, de laatste roddels en gevoelens naar elkaar.

The Shouting Fence is het werk van de Britse componisten Orlando Gough en Richard Chew. De liedteksten zijn voornamelijk van de Palestijn Mahmoud Darwish en de Syriër-Libanees Ahmed Saïd Esber, alias Adonis.

Artistiek leider Lieve Franssen van het Brecht-Eislerkoor nam het initiatief om The Shouting Fence in België op te voeren. Het gaat op 9 oktober 2009 in première in Brussel. De voorstelling maakt er deel uit van het SPOKENWORLD festival van het Kaaitheater. Daarna zijn er nog voorstellingen in Gent en Luik.
http://theshoutingfence.blogvie.com/2009/02/01/the-shouting-fence/
www.shoutingfence.be

The Shouting Fence wordt vertolkt door ervaren zangers, waaronder een semi-professioneel koor en een tiental solisten, en een driehonderdtal amateurzangers. Iedereen zingt in het Engels, het Arabisch en het Hebreeuws. Wij kregen de kans om een gezamenlijke repetitie te filmen.

En un mot...

Envoutant

filicitation

un grand travail original d'un rand maître...Bravo