Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Jeroen moet blijven, alstublieft!

Jeroen moet blijven, alstublieft!

It's unsurprisingly that Jeroen Peters, ex-homeless, who had turned up an abandoned house into an Art Gallery had the visit of the police last Wednesday to expel him. Jeroen, who's not the type of person to easily get impressed, welcomed l''Huissier de Justice' by burring his foot into concrete.
Well decided to meet Yvan Mayeur - 'OMCW' director in person- Jeroen has announced he will to run a hunger strike if mister Mayeur hasn't paid him a visit by Friday 25 September.

Here's a short glimpse of what happened - full coverage will follow later.

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: jeroen_trailer.mov  (46.41 MB)

Het was geen verrassing dat Jeroen Peters, een ex-dakloze die een verlaten huis in een kunstgalerij omtoverde, vorige woensdag het bezoek van de politie kreeg. Twee weken geleden ontving Jeroen een uitwijzingsbevel. Het OCMW, die eigenaar is van het gebouw, heeft andere plannen met de woning.
Jeroen verwelkomde de deurwaarder echter met zijn voet ingemetseld in de betonnen vloer.
Jeroen wil een gesprek met OCMW-voorzitter Yvan Mayeur en gaat op vrijdag 25/09 in hongerstaking indien Ivan Mayeur niet langskomt.

Jeroen

Ik heb hem gisteren een bezoekje gebracht voor de krant. Merkwaardige man, met een hart dat veel groter is dan een blok beton van dertig kg.

http://koenlau.wordpress.com/2009/09/28/de-kraker-die-niet-kraakt/