Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

WereldCaféDuMonde

WereldCaféDuMonde

Waardig Werk - Travail Décent

De slogan voor de nieuwe campagne ‘Waardig Werk’ van 11.11.11 en de Noord-Zuidbeweging luidt ‘Werknemers zijn geen gereedschap’
Kort en krachtig wil dit zeggen dat een goede job en een fatsoenlijk loon de beste hefbomen zijn om uit de spiraal van armoede te komen. Meer nog, waardig werk en een waardig inkomen zijn absolute voorwaarden om de Millenniumdoelstellingen op een duurzame manier te realiseren. Weet je het nog? Tegen 2015 de armoede in de wereld halveren.
Vakbonden en ngo’s zetten zich samen, wereldwijd in .
En Brussel als belangrijk centrum in Europa mag hier niet achterblijven.
Met 11.11.11 en partners willen wij actie voeren. We blijven erop hameren met petities, animatie-activiteiten en andere middelen dat fundamentele arbeidsrechten moeten worden gerespecteerd.
We doen dat op zaterdag, 10 oktober 2009 met een themawandeling “waarnemen van (on)waardig werk” “descendre dans le travail décent” in Brussel met getuigenissen, een Ecuadoriaans etentje, animatie in een paar cafés en een fuif ‘comme ça!!!’.

Het programma op zaterdag 10 oktober 2009 is samengesteld als volgt:

● Wandeling: “waarnemen van (on)waardig werk”
“ descendre dans le travail décent”

16u: ontvangst in Tout L’or du Monde, Plattesteen 7, 1000 Brussel
apero + tentoonstelling : “Waardig Werk”.
17u – 19u: stadswandeling met bevoorrechte getuigen langs symbolische plaatsen in het kader van Waardig Werk. Deelname en wandelgids: 2 euro.

● Café animatie

19u – 20u30: (Ecuadoriaanse) maaltijd (3 gangen) in ’t Kapiteintje, Sint-Katelijnestraat 30, 1000 Bruusel. Deelname: 15 euro.
Animatie en kortfilmprojectie

Voor de wandeling en/of maaltijd graag vooraf inschrijven bij Lore Van Brabandt (02/536.11.53) of via email: 11brussel@gmail.com

20u30 – 23u: animaties in de cafés :
Monk, Sint-Katelijnestraat 42 en Merlo, Baksteenkaai 80 (vismet)
Gratis animatie, getuigenissen en optreden: Ecuadoriaanse muzikant William Sandoval en Wereldse Salsa sologitarist

● wereldmuziek en fuif

Vanaf 22u: optreden van muziekgroep “Para K Sepas” en fuif met DJ op de boot: Eliane, de gepelde banaan, Akenkaai te 1000 Brussel. Deelname: 5 euro.

Organisatie: Brusselse 11.11.11-groepen en CNCD-Bruxelles
Info: 11brussel@gmail.com