Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Maak een verschil op de Internationale Klimaat Actiedag

Maak een verschil op de Internationale Klimaat Actiedag

Flashmob 350 vandaag in Antwerpen, Gent en Brussel!

JNM en Friends of the Earth Vlaanderen willen aan de hand van een flashmob* op een openbare en goed toegankelijke plek in de grote Vlaamse steden Gent, Antwerpen en Brussel een actie voeren. We vragen de Belgische regering om een sterke positie in te nemen in Kopenhagen. Ook in Kortrijk en Ronse zal respectievelijk door JNM-groepen en de Vereniging voor Bos in Vlaanderen een actie worden georganiseerd. Diverse lokale actiegroepen hebben ook reeds hun medewerking beloofd.

Concreet?
Trek op 24 oktober naar Antwerpen, Gent of Brussel. Bij de knal van een waterbommetje zal iedereen dood op de grond vallen - mensen die dan toevallig voorbijlopen zullen verbaasd zijn en dat is de bedoeling! Daarna zullen spandoeken bovengehaald worden die zeggen "hoeveel mensen moeten nog sterven voor jullie écht politieke actie gaan nemen tegen de opwarming van de aarde". Maar niet alleen het negatieve verhaal, de 300 000 mensen die nu al jaarlijks sterven aan de gevolgen van de klimaatsverandering, zal verteld worden. We zullen ook tonen dat we allemaal verandering en vooral politieke actie willen, door het uit te zingen en samen recht te staan, een gemeenschappelijke stem die toont dat we dit allemaal samen moeten doen! Dit zal krachtige beelden opleveren voor alle nationale en lokale media die zal worden uitgenodigd.

350.org : internationale klimaatactiedag

Kom dus gewoon af, verspreid jullie over de plaats, en wacht op het teken van het waterbommetje om massaal dood te vallen! Er zal geen briefing zijn om zo het verrassingseffect maximaal te houden!

Waar ? om 11u in Gent (op de Kouter)
om 14u in Brussel (op de Grasmarkt)
om 17u in Antwerpen (aan de Wapper op de Meir)

* het begrip 'flashmob' op de nederlandse wiki

if you were worried that everything that happened Saturday was s

From www.350.org

By Bill McKibben • 26 October, 2009 - 08:03 We've got hundreds of pictures like this one, from people who cleaned up and spoke out at the same time. These young volunteers are from Budapest, Hungary