Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / klimaatopwarming

Trailer: 'Klimaatchaos in het Zuiden'

De klimaatverandering eist nu al miljoenen slachtoffers. Niet bij ons, maar in het Zuiden. Landbouwers, veetelers en vissers klagen er over dolgedraaide seizoenen, alles vernietigende stortbuien en cyclonen, verschroeiende droogte, en een gebrek aan zoet water. De toenemende armoede doet velen op zoek gaan naar een nieuwe, leefbare plek…

Lees meer / 0 comment(s)

“Jaarlijks 233 miljard euro nodig voor CO2-arme wereldeconomie”

Bericht overgenomen van IPSnews.be | 26 oktober 2009

MILIEU: "JAARLIJKS 350 MILJARD DOLLAR NODIG VOOR CO2-ARME WERELDECONOMIE"
Julio Godoy

KOPENHAGEN, 26 oktober 2009 (IPS) - Het Braziliaanse ministerie van Leefmilieu schat dat jaarlijks 350 miljard dollar (233 miljard euro) nodig is om de wereldeconomie CO2-arm te maken. Dat geld moet deels van de rijke landen komen, zeggen Braziliaanse politici.

Lees meer / 0 comment(s)

Eerste actie tegen klimaatverandering - Greenpeace 1995

Tijdens deze eerste Greenpeace-actie tegen klimaatverandering beklommen actievoerders met veel moeite de 185 meter hoge schoorsteen van de grootste kolencentrale in Amsterdam. De actievoerders waren ervaren alpinisten maar zo'n schoorsteenpijp was nog nooit beklommen. Het was 1995 en deze vorm van actievoeren moest nog worden uitgevonden. Via het dunne draadje van een bliksemafleider vonden ze moeizaam hun weg omhoog.

De oorzaak van klimaatverandering was in die tijd nog lang niet algemeen geaccepteerd.

Lees meer / 0 comment(s)

Maak een verschil op de Internationale Klimaat Actiedag

Flashmob 350 vandaag in Antwerpen, Gent en Brussel!

JNM en Friends of the Earth Vlaanderen willen aan de hand van een flashmob* op een openbare en goed toegankelijke plek in de grote Vlaamse steden Gent, Antwerpen en Brussel een actie voeren. We vragen de Belgische regering om een sterke positie in te nemen in Kopenhagen. Ook in Kortrijk en Ronse zal respectievelijk door JNM-groepen en de Vereniging voor Bos in Vlaanderen een actie worden georganiseerd. Diverse lokale actiegroepen hebben ook reeds hun medewerking beloofd.

Concreet?

Lees meer / 2 comment(s)

Agenda | Oostende | The Big Ask again

Figureer in de nieuwe clip van Nic Balthazar: dans mee voor het klimaat !

Op zaterdag 29 augustus 2009 vanaf 14u op “t Klein Strand” in Oostende, nemen Nic Balthazar en de Klimaatcoalitie “The Big Ask again” clip op. Met een wervelende danschoreografie willen we politici de hitte doen voelen van een massa mensen, die allemaal willen dat politici actie ondernemen om het klimaat en onze toekomst te redden !

Lees meer / 0 comment(s)

Antwerpen | Districtsbestuur Berendrecht-Zandvliet-Lillo was niet op de hoogte, maar steunt toch het Klimaat Aktie Kamp

Bron: www.nieuwsblad.be
Het districtscollege was niet op de hoogte over de aanwezigheid van het Klimaatactiekamp in de bufferzone Zoutendijk. Toch betuigen ze hun steun en zijn verheugd dat dit 'collectief van individuen' opkomt voor de bescherming van de natuur en zich verzet tegen de komst van een steenkoolcentrale.
Lees verder: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=4C2DH82J

Lees meer / 0 comment(s)

Première van "The Big Ask" filmclip op 27 november

Misschien was je één van onze figuranten tijdens de klimaatfilm deze zomer in Oostende, met Nic Balthazar als regisseur? Misschien heb je er wel iets over gehoord op het nieuws of via vrienden? Misschien 'ontsnapte' je als één van de weinigen aan de talrijke uitnodigingen die per mail werden rondgestuurd, maar wellicht heb je iets opgevangen over het grootste evenement ooit in België rond klimaatsverandering...?

Lees meer / 3 comment(s)

[Milieublog] De grote onzin

Van de Milieublog van de Bond Beter Leefmilieu:

"De grote onzin Maandag 27 en dinsdag 28 augustus wijdt Terzake op Canvas zijn uitzending aan de opwarming van het klimaat. De minireeks start met de documentaire “The great global warming swindle”, een ondertussen enigszins beruchte poging om de menselijke bijdrage van de mens aan de klimaatverandering te ontkrachten. De argumenten in de documentaire schieten hun doel voorbij.

Lees meer / 3 comment(s)