Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Media-activisme en mediakunst op het festival van vzw Constant

Media-activisme en mediakunst op het festival van vzw Constant

Elk jaar organiseert vzw Constant het festival 'verbindingen/jonctions'. We Bedoelen Met Data, de twaalfde editie van het festival, combineert media-activisme en mediakunst.

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download:  ( bytes)

Constant is een kunstenwerkplaats. Een collectief van 5 kunstenaars werkt er rond open source, vrije software, copyright alternatieven en (cyber)feminisme. Tijdens het festival V/J12 nodigen de kunstenaars het publiek uit om een duik te nemen in het aanbod aan performances, referentieruimtes, werksessies en een symposium.

Eén van de performances, Kaleidoscope, gebruikt een bewakingscamera en software die dagelijks onze gedragingen registreren en analyseren om een artistiek spel te creëren.

Verbindingen/Jonctions 12
We Bedoelen Met Data
Brussel, 21-29 november 2009
http://constantvzw.org/vj12/

VJ12 / Kaleidoscope

Fijne reportage, Greet!