Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Onthaalouders voor een volwaardig werknemers statuut

Onthaalouders voor een volwaardig werknemers statuut

Onthaalouders die voor een volwaardig werknemers statuut strijden met voor de meest handliggende legale en ook wettelijke voordelen zoals ieder ander normale arbeider of bediende.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg

Maar er zijn ook velen die

Maar er zijn ook velen die heel tevreden zijn met het huidige statuut en willen voortdoen zoals ze bezig zijn en niet beperkt in de tijd. Vergeet ons niet. Schrijf dit ook maar op de affiches a.u.b. en strijd daar ook maar voor.

Vandaar dat er 4.140

Vandaar dat er 4.140 onthaalouders binnen de vijf jaar gestopt zijn, meest vrouwen tussen de 25 en 44 jaar. Vandaar dat het aantal onthaalouders daalt en niet meer vervangen wordt. Omdat ze zo tevreden zijn met het sociaal vangnet...??? Allé seg, wie maakt wie iets wijs?

Ze zijn niet allemaal

Ze zijn niet allemaal gestopt voor het huidige statuut.
Eén van de grote redenen was ook,vroeger kon je 5 jaar loopbaanonderbreking nemen, sommigen misschien nu ook nog of een paar jaar minder?(dat kan ik niet exact zeggen) en die personen konden ook onthaalmoeder worden. Sommigen gingen weer gaan werken toen de kinderen groot werden en naar school gingen en gingen terug aan het werk. Dan moet je minder uren presteren.
Sommigen zijn ook gestopt omdat ze het zelf niet aankonden, ons werk is niet te onderschatten, hé!
Sommigen zijn ook gestopt omdat iemand uit het gezin er niet meer tegenkon (lawaai, weinig privacy...)
Sommigen zijn inderdaad gestopt door het huidige statuut dit is ook een feit.
Maar in dit nieuwe statuut ga je nog altijd die uren werken (50 a 60 uur) voor een minimumloon waar je dan nog je onkosten moet van aftrekken....
Het is nu eenmaal zo er zijn er die een nieuw werknemersstatuut willen en er zijn er die in het huidige statuut willen voortwerken wel vragen die geen beperking in tijd. Wij willen ook graag voor onze kapoentjes blijven zorgen.
Spijtig dat jullie als vakbond dit niet willen begrijpen en willen steunen. Wij steunen allebei, alsook de diensten voor een tweesporenbeleid en geen beperking in tijd voor diegene die willen voortwerken in het huidige statuut.Spijtig dat jullie ons niet willen steunen.
Ik en andere collega's maken jullie niets wijs, sorry.