Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Ketjes (of zijn het Zinnekes) kijken naar Molenbeek

Ketjes (of zijn het Zinnekes) kijken naar Molenbeek

Centrum West

Sinds enkele weken zijn we met indymedia/GetBasic workshops aan het geven aan de jongeren van Centrum West. In de eerste plaats willen we samen met de jongeren en beeld schetsen van Molenbeek in het kader van uitwisselingsproject met Brazilië. Natuurlijk willen de jongeren onderweg ook een antwoord bieden op negatieve beeldvorming rond Molenbeek.

De blik van deze Ketjes (of zijn het Zinnekes) op hun stad, wijk, 1080, Molem, Molenbeek en de discussies in de groep over de beelden die geschoten worden zijn ronduit verrassend en soms ontwapenend. Of we het ook nog allemaal gaan vertaald krijgen in reportages is een andere vraag waarop je de komenden weken hopelijk een antwoord krijgt.

Zag die foto als op jouw

Zag die foto als op jouw Flickr-account. Lijkt me fantastisch om eens met zo'n jongeren in contact te komen. Hier in Vlaanderen-land is de scheiding van kleur in de vriendenkring echt nog van toepassing. Doodzonde.

han

Gepost door han
06.03.2007