Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / Bruxelles

Info sur l'affiche

RachidenMounir.JPG
"Rachid Baron" & Mounir Ait Hamou

Lors de l'interview avec Mounir Ait Hamou ( http://www.indymedia.be/nl/node/35732 ), j'ai pu rencontré le graphiste "Rachid Baron", qui a conçu l'affiche pour le film Les Barons.

Comment êtes-vous venu à l'idée d'y ajouter pratiquement tous les personnages du film sur une seule affiche?

Rachid: "Nous voulions mettre l'accent sur la perception du personnage principal "Hassan" vis à vis des autres personnages.
Donc les personnages y figurent tous comme lui les perçoit. Ils traversent son univers."

Lees meer / 0 comment(s)

La semaine du dialogue interconvictionnel / de week van de interlevensbeschouwelijk dialoog

Mardi 1er décembre débutera la semaine du dialogue interconvictionnel organisée par l'Echevinat des Cultes de la Ville de Bruxelles.

Vanaf dinsdag 1 december gaat de week van de week van de interlevensbeschouwelijke dialoog georganiseerd door de Schepen van Erediensten van de Stad Brussel

Au programme :
Op het programma:

Exposition photo, conférence, ateliers jeunes, journée femme, théâtre action, voyage initiatique (pélérinage, voyage de compostelle, ...), animations musicales visites de lieux de cultes, colloque et ...

Lees meer / 0 comment(s)

Festival du Film Arabe de Bruxelles

Festival du Film Arabe de Bruxelles, du 18 au 24 novembre2009

Le festival du film arabe prépare sa quatrième édition qui témoigne une richesse de ce 7ème art et s’engage à donner encore et encore un regard renouvelé sur les œuvres cinématographiques arabes.

Lees meer / 0 comment(s)

Il suffit d'un "Déclic" / Men hoeft enkel een "Déclic" te hebben

Op zondag 17 mei organiseren ABPM en Mini-Anneessens een schitterend evenement: "Déclic, Inspirer la réussite par l'exemple"

Het gaat om een informatiebeurs voor jongeren (tussen 16 en 18 jaar) om de verschillende beroepen te leren kennen en de succesvolle loopbaan te ontdekken van een professional die vaak eveneens uit de achterstelde buurten afkomstig is.

Zondag krijgen de jongeren de gelegenheid met deze beroepsmensen een praatje te maken en uit hun ervaringen te leren.

Hier alle info en bekijk zeker de brochure: http://www.abpm.be/NewsDetails.aspx?NewsID=43

Lees meer / 0 comment(s)

Ontslag omwille van hoofddoek niet meer van kracht / Licenciement pour port du voile plus d'application

Vandaag heeft de Raad van State een uitspraak gedaan aangaande de zaak van de islamleerkracht Chantal Pommée, die 5 jaar lang werkzaam was in Basisschool De Zonnewijzer in Sint-Pieters-Woluwe als islamleerkracht en er zonder probleem gedurende die periode er haar hoofddoek heeft gedragen.

In september 2005 besloot Scholengroep 8 hier verandering in te brengen en vaardigde een verbod uit op alle religieuze en ideologische kentekens, ook voor islamleerkrachten.

Lees meer / 0 comment(s)

Moment #3

african_musician1.jpg
La Bourse - Brussels - October 2007

Lees meer / 0 comment(s)

Het Openbaar vervoer vast ook mee – Les Transports en commun jeûnent également

Je blijft er niet vaak bij stilstaan maar op het Brusselse Net van de MIVB vasten sommige buschauffeurs, tramconducteurs, metrobestuurders en veiligheidsagenten ook mee tijdens de maand Ramadan.
Ik heb even gevraagd hoe het er bij hen aan toegaat, hoe ze het vasten integreren met hun werkdag, gezien ze vaak in shiften werken.

Lees meer / 0 comment(s)