Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / internet

Wikipedia-oprichter Jimmy Wales: "Wikipedia moet verafrikaniseren"

Wikipedia als middel om de stem van Afrikaanse landen in de wereld en de media te brengen. Dat is de nieuwe uitdaging voor Wikipedia-oprichter Jimmy Wales, zo vertelde hij onlangs aan de BBC. De Nederlandse oud-Hyves(*)-medewerker Kasper Souren kreeg dat inzicht al eerder en zette zich een aantal jaar geleden in om de ontwikkeling van Wiki's in het Bambara, de lingua franca in Mali, en in het Peul of Fula, een West-Afrikaanse taal, te stimuleren.

Lees meer / 1 comment(s)

Google(TM) beperkt gratis nieuws via zoekmachine

Eerste klik gratis, daarna registratiescherm

bron: zdnet.be | 02 december 2009 | Pieterjan Van Leemputten

GoogleTM doet een kleine toegeving in de discussie rond het gratis tonen van artikels van betaalde sites. Krantenpagina's zoals The Wall Street Journal kunnen voortaan aangeven dat gebruikers na de eerste klik worden doorgestuurd naar een registratiepagina.

Lees meer / 0 comment(s)

Drieletterwoord

Dit bericht dateert alweer van een tijdje geleden, maar het is toch relevant voor een internet-medium, want ... het zou gaan om de 'grootste uitbreiding van internet in 40 jaar'.

Icann akkoord met vrijgave toplevel domeinen
bron: webwereld.nl auteur: Andreas Udo de Haes

Vrijdag 27 juni 2008, 07:41 - De raad van domeinorganisatie Icann heeft in Parijs unaniem ingestemd tot liberalisering van domeinnaamextensies. 'De grootste uitbreiding van het internet in 40 jaar.'

Lees meer / 0 comment(s)

Wet bedreigt vrij internet in Wit-Rusland

Het parlement van Wit-Rusland heeft dinsdag (17 juni 2008) een nieuwe mediawet goedgekeurd die voorziet in een streng toezicht op publicaties op internet, het laatste communicatiemiddel voor onafhankelijke media.

Volgens de nieuwe wet kan de regering per decreet gaan bepalen welke informatie via het internet mag worden verspreid. Alle media moeten zich (opnieuw) registreren bij de regering, die bepaalt of ze legaal zijn of niet. Van media op internet kan dat op enig moment in de toekomst ook worden geëist. In hoeverre bijvoorbeeld blogs onder media vallen, is onduidelijk.

Lees meer / 0 comment(s)

36 bloggers opgepakt in 2007

Het World Information Access-rapport houdt statistieken bij van het aantal bloggers dat gearresteerd wordt op basis van hun activiteiten op het internet. In 2007 waren dat er 36 wereldwijd. Dat is meer dan driemaal zoveel als het jaar daarvoor. Voor de eerste drie maanden van dit jaar zijn het er vijf. Een rustig begin of een kentering? De nabije toekomst zal het uitwijzen.

Lees meer / 1 comment(s)

Knol, knowledge on the edge?

Google komt met concurrent voor Wikipedia

bron: HBVL.be, 14 december 2007

Google, het bedrijf achter de populairste zoekmachine op internet, heeft plannen om een concurrent voor de gratis internetencyclopedie Wikipedia uit de grond te stampen. Het naslagwerk zou "Knol" gaan heten.

Lees meer / 0 comment(s)

Special Video: Minding the Net!

Although Net neutrality won a recent victory, the battle isn’t over. Net neutrality is a principal that needs to be guarded with vigilance. As this video (and history) demonstrates, democracy and the freedoms of speech and ideas are cherished rights.

Lees meer / 0 comment(s)