Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / klimaatconferentie

“Jaarlijks 233 miljard euro nodig voor CO2-arme wereldeconomie”

Bericht overgenomen van IPSnews.be | 26 oktober 2009

MILIEU: "JAARLIJKS 350 MILJARD DOLLAR NODIG VOOR CO2-ARME WERELDECONOMIE"
Julio Godoy

KOPENHAGEN, 26 oktober 2009 (IPS) - Het Braziliaanse ministerie van Leefmilieu schat dat jaarlijks 350 miljard dollar (233 miljard euro) nodig is om de wereldeconomie CO2-arm te maken. Dat geld moet deels van de rijke landen komen, zeggen Braziliaanse politici.

Lees meer / 0 comment(s)

2007: a year of campainging leads to Bali

The stakes in the climate change are an unprecedented challenge to humanity to overcome our greed and our division to stop catastrophic global warming. Avaaz members worldwide have taken up this challenge with gusto.

ABOUT AVAAZ

Lees meer / 0 comment(s)

Bloggers in Bali

bali-thermometer.jpg

De reuzethermometer van Greenpeace in Bali

Jawel, er is leven en nieuws buiten de Wetstraat. Hoelang nog hangt ondermeer af van wat op Bali beslist wordt. Op de VN-klimaatconferentie moet blijken hoeveel het voortbestaan van de planeet de wereldleiders waard is.

Verschillende Belgische NGO's en milieubewegingen stuurden waarnemers om de onderhandelende politici op de vingers te kijken. Op hun blogs ontpoppen zich tot burgerjournalist:

Bram Claeys van Bond Beter Leefmilieu

Lees meer / 1 comment(s)