Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Oprichting Television du Monde in Belgie

Oprichting Television du Monde in Belgie

Television du Monde is een sociaal projekt gestart door mensen uit de media en gesteund door politici uit de PS. Doelstellingen zijn: het ondersteunen van alle stappen naar een beter bewustzijn van de algemene wereldproblematiek, opleiding, bevordering van de democratie en menselijk welzijn.

zandmandala.jpg

Zandmandala; Alles en iedereen is kwetsbaar.

De direkteur van TFI, Patrice Le Lay zei in 2004 dat het werk van zijn TV-zender eruit bestond om vrije hersenruimte van kijkers te verkopen aan coca-cola.

Deze veronrustende trend ligt aan de oorsprong van dit initiatief. TDM wil bijdragen aan alle initiatieven die streven naar een duurzame economie met een groter respect voor de rechten van de mens, sociale rechtvaardigheid, vrede en de natuur.

TDM wenst als alternatieve media een plaats in te nemen als bron van vrije kennis en haar archieven ook beschikbaar te stellen aan andere netten of scholen.

Er is ook een Nederlandstalige oprichtingstekst.