Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Shop 'n' Drop

Shop 'n' Drop

Op vrijdag 14 maart om 17 uur gaan een aantal organisaties uit het Gentse ‘Winkelen tegen de Afvalberg’. Zij roepen iedereen op om te komen naar de GB/Carrefourt aan de Groene Vallei. Aan de deelnemers wordt gevraagd herbruikbare verpakkingen mee te brengen, om na de inkopen het koopwaar in over te hevelen. De originele verpakking zal aan het einde van de actie feestelijk geschonken worden aan de directie van het grootwarenhuis. Verpakkingen schaden het milieu, zorgen voor overlast en kosten handenvol geld. Met de actie willen de initiatiefnemers aangeven dat we dringend moeten evolueren naar een afvalarme toekomst.

Shop ‘n’ Drop wordt ondersteund door een wel zeer speciale gast. Reverend Billy van de Church of Stop Shopping zal met veel humor en drama de duivel uit onze afvalberg drijven. Dit icoon van de Amerikaanse anticonsumptiebeweging is die week te gast in de Vooruit.

Het Gents Milieufront, JNM, Friends Of The Earth, Gras en enkele andere organisaties, nodigen iedereen uit om deel te nemen aan dit consumentenfeest.

Meer info op http://www.gentsmilieufront.be/index.php/id/238

shop'ndrop_flyer_def.JPG

leogargouille

Gepost door leogargouille
23.02.2008

Tags