Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Het Lappersfortbos: Rush like a ninja, springing like a bee!

[Fotoreportage] Het Lappersfortbos: Rush like a ninja, springing like a bee!

BRUGGE -- De voorbije dagen werden er maar liefs 10 (of misschien zelfs meer) boomhutten opgetrokken in het Lappersfortbos, en zelfs een heus mini-fort!

001.jpgEr heerst een gezellige drukte in het Lappersfortbos, klimgordelgerinkel, werkende mensen, in groep of alleen, slaande hamers, lesgevende ervaren klimmers... Wat verder op zitten enkele activisten uit te rusten in de warme streepjes doorgesijpelde zon. De nachtwacht is al reeds enkele uren te slapen gegaan. De geur van de kookploeg maakt iedereen watertanden...
Het is een nooit geziene hoeveelheid mensen uit alle facetten van de bevolking die er helemaal klaar voor staan alles van zichzelf te geven om de laatste stukjes bos in Vlaanderen zonder geweld maar wel effectief te gaan verdedigen. Dat een minderheid in Brugge en elders er helemaal niet over te spreken is dat men nu wederom het bos bezet en hoeveel belastingsgeld dit weer zal gaan kosten kan hen helemaal niet deren. "Je moet maar eens een (fiets)kaart van Vlaanderen openslaan en die naast de kaarten van Frankrijk of zelfs Walonië te vergelijken leggen. Vlaanderen zit vol! Vol met beton! En als het dan geen beton is, dan is het landbouw, maar bossen die ons van de nodige zuurstof voorzien zijn er praktisch niet meer." Aldus een van de actievoerders.
De GroenFronters roepen iedereen op te komen strijden tegen de verdere ontbossing van ons land, ook zijn werkmateriaal, benefietgiften, man/vrouwkracht, voedsel,... meer dan welkom (meer informatie hier omtrent kan je vinden op de GroenFront! site).

Kortom, "The Tree Huggers" zijn terug! En een pittig detail is dat weldegelijk niemand van de vorige bezetters hierbij betrokken is, natuurlijk steunen ze het actiekamp maar verder dan dit gaat het niet meer, want de “13” van 2002 kunnen het bos niet meer in omwille van de jurische dwangsom dat hen boven het hoofd hangt.

Link:
GroenFront!

002.jpg
003.jpg
004.jpg
005.jpg
006.jpg
007.jpg
008.jpg
009.jpg
010.jpg
011.jpg
012.jpgHERFST

Als het bos van het Lappersfort verdwijnt,
laten de bomen in Vlaanderen
hun bladeren tegelijk
vallen.

Bruges la morte

Als het bos van het Lappersfort weg is,
kan de industrie in Vlaanderen
weer opgelucht
ademen.

Flandre la morte

Door Wally de Doncker, Lappersfort Poets Society

013.jpg

“Poëtisch protest tegen bosbarbaren.”

De herfstwandeling: Tijdens "De week van het bos" op zondag 5 oktober 2008 om 14u30 wandelt het Groene Gordel Front de herfst in met de hoop op een doorbraak voor de zonevreemde bossen. De woordwachters van dienst zijn bosdichteres Hilde Keteleer & bosdichter en poëzierecensent Paul Demets.
Een portret van de bosdichters van dienst vind je op De GGF site. De hele maand oktober kun je individueel wandelen in het literaire bos, tenzij ze aan het kappen zijn…

Link:
Het Groene Gordel Front

;-) :-)

Treehuggers,...go for it !!!! :-)

Het aantal boomhutten loopt

Het aantal boomhutten loopt inmiddels op naar de twintig. De logistieke en mentale steun van de lokale bevolking uit Brugge en omstreken is hartverwarmend. We willen hen langs deze weg ook bedanken voor het voedsel en materiaal dat ze komen brengen. Merci!

www.groenfront.be

We hebben aanwijzigingen

We hebben aanwijzigingen gekregen die suggereren dat het bezettingskamp in het Lappersfort Bos in Brugge morgenochtend (vanaf 4 a 5 uur) ontruimd wordt. Pak je fiets, spring op de trein of steek je duim uit en lift naar het bos! Kom massaal af!