Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Het MAS is er voor 'A'

Het MAS is er voor 'A'

De toren van het Museum aan de Stroom (MAS) moet er een voor het volk worden. Die zal niet alleen onderdak bieden aan het nieuwe museum, maar heeft ook een panoramazaal en café's. Voor het MAS zal een plein worden aangelegd waar de mensen elkaar kunnen ontmoeten.

mas.jpg

Boerentoren

De nieuwe toren van het MAS zal overeenkomsten vertonen met de boerentoren. Daar huist de KBC, die als tweede founder geld heeft gegeven om het project te realiseren. “De boerentoren heeft vroeger ook altijd een sociale rol gespeeld. Hier waren ook een panoramazaal en cafe's. Op een gegeven moment waren hier zelfs appartementen. De toren van het MAS zal dezelfde sociale functies vervullen aan het eilandje,” vertelt Leo van de Gender, directeur communicatie KBC.

Woordspeling

Burgemeester Partrick Janssens is trots op Antwerpens nieuwste toren. “Met het MAS hebben we het gedurfd nog eens aan de skyline te raken,” vertelt de burgemeester. Hij wil er dan ook niet bescheiden over zijn. Het museum moet een nieuwe trekpleister worden die de stad een hernieuwd gezicht geeft. Toch moet de toren er in de eerste plaats voor de mensen zelf zijn. Door een woordspeling op het KBC-motto: ‘Wij hebben het voor u’, zette Janssens die boodschap kracht bij: “Het MAS is er voor 'A'”.

Scharnier

Het Museum aan de Stroom moet ook een scharnier vormen tussen stad en haven. Hiermee zal het oude havengebied terug voeling krijgen met het centrum, waarvan het momenteel een beetje afgezonderd is. Het MAS moet een referentiepunt worden voor alle Antwerpenaars. Om meer leven in dat gedeelte van de stad te krijgen, investeert Antwerpen ook in nieuwe woonwijken op 'het Eilandje'. Vooral in de Cadixwijk zal geïnvesteerd worden in nieuwe woningen.

Meiboomplanting

Ondertussen heeft de bouw zijn hoogste punt bereikt. Om dat te vieren werd er bovenop het gebouw een boom geplaatst. De boom moet voorspoed brengen voor de verdere vorderingen van de werken. Voor het bouwverlof van volgend jaar moet de ruwbouw klaar zijn. Daarna is er nog een jaar werk binnenin. Tegen mei 2010 zou het MAS zijn eerste bezoekers kunnen verwelkomen.

© 2008 – StampMedia – Vincent Van Nauw

Branumreclame

komt die propaganda van onze juppy-burgemeester nu ook al kritiekloos op indymedia?
Antwerpen da's helemaal niet" vor A"
Antwerpen da's wel enkele prestigeprojecten voor de toeristen en culturele elite. Voor de klootjesmens die in de belastingsluwe fermetterand woont of de superchichie art-nouveau art-deco eilandjes, en met z'n 4x'4 de stad verpest.
Antwerpen da's de gevaarlijkste stad in Vlaanderen voor voetgangers en fietsers. Antwerpen lukt er als enige in de ongevallen met zwakke weggebruikers te laten stijgen. Veiligheidsbeleid wil dan volgens de bestuurders ook zeggen kansarmen pesten in de verpauperde buurten.
Antwerpen da's waar de politie staakt omdat hun uren veranderen en ze hun zwarte bijjobkes niet meer kunnen doen. Ze kondigend dan officiëel aan dat ze geen parkeerovertredingen meer zullen verbaliseren, iets wat ze anders ook niet doen.
Antwerpen da's daar waar ze sneller putten in de straat maken dan hun schaduw. Da's daar waar de bouwondernemers vrij spel krijgen om de openbare weg naar de kloten te helpen. Da's daar waar ambtenaarkes zich het rechtg toeeigenen wetten te interpreteren naar eigen goeddunken en hiermee een elementair democratisch principe aan hun laars lappen.
Antwerpen da's daar waar de politie spreekt over makkakskenklop met mijne makakkenstok. Da's daar waar het veroordelen voor racisme van een hoge politieofficier, altijd door zijn oversten afgeschermd, geen enkel gevolg heeft voor de korpsleiding.
Antwerpen da's daar waar men de gemeenschap besteeld door alle openbare ziekenhuizen voor een appel en een ei weg te schenken aan een privé VZW. Da's daar waar men toelaat dat de top van het OCMW buiten schot blijft en het gewone personeel en de bevolking opdraait voor jarenlange fraude en gefoefel.
Antwerpen da's een paradijs voor immo-foefelaars die rijk worden met luxewoningen te planten in kaalgeslagen volksbuurten, maar dat komt gelukkig wel op indymedia.
Antwerpen da's daar waar de burgemeester z'n mond voorbij praat en toegeeft dat hij de democratisch verkozen gemeenteraad liever kwijt dan rijk is.
Antwerpen da's daar waar de het eilandje, op een boogscheut van't MAS naar de kloten willen helpen met een brug "Lange Wapper". Da's waar de beleidsmakers zelfs niet doorhebben dat die naam perfect is gekozen: Lange Wapper is immers een kwelduivel.
enzovoortenzovoort.........