Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Stuurt De Crem binnenkort ook troepen naar bloggers?

Stuurt De Crem binnenkort ook troepen naar bloggers?

Minister van Oorlog Pieter De Crem trok twee weken geleden met zes medewerkers voor een weekje naar de VS. Maandag 17 november had hij in New York een afspraak met de Verenigde Naties, maar die werd op voorhand geannuleerd. De zeven vrolijke defensiegezellen besluiten dan maar om eens stevig door te zakken in the Big Apple. Tot grote woede van de minister schreef barvrouw Nathalie een venijnig stukje over het cafébezoek van de delegatie. Een lid van de delegatie nam contact op de met werkgever van de vrouw en zij werd prompt ontslagen.

Minister De Crem heeft een weeklang staalhard ontkend dat hij of iemand anders van zijn entourage contact had gehad met de eigenaar van het New Yorkse café. Tijdens het vragenuurtje in het parlement heeft hij het donderdag dan toch toegegeven. Maar in de beste Leterme-traditie (1 % inspiratie en 99 % rancune) sloeg hij terug naar de onfortuinlijke blogster en bij uitbreiding naar alle burgermedia. De Crem: “Ik wil van deze gelegenheid en dit non-event gebruik maken om een gevaarlijk fenomeen in onze maatschappij te signaleren. Wij leven in een tijdsgeest waarin het iedereen vrij staat naar goeddunken en zonder enige verantwoordelijkheid op blogs te gaan posten. Dit overstijgt zelfs het moddergooien. Samen met u en andere collega’s uit het Parlement en de regering stel ik vast dat het bijna onmogelijk is om zich daartegen te verdedigen. Iedereen van u is een potentieel slachtoffer. Ik vraag u om ons daar met zijn allen over te bezinnen.”

Aan het eind van het incident in de Kamer voegde hij er nog aan toe: “Voor al wat nuttig is zal ik u meedelen dat ik de juridische dienst van het departement Defensie heb gevraagd om te zien in welke mate ik maatregelen kan nemen om mij en mijn integriteit te beschermen.” De barvrouw is dus niet alleen haar job kwijt, maar dreigt nu ook nog eens achtervolgd te worden door de advocaten van De Crem.

En over het fenomeen van de blogs en de burgermedia gaat de minister zich dus bezinnen. Een gevaarlijk fenomeen, noemt hij het. Bruiloftgangers in Afghanistan weten ondertussen wat Westerse bommenwerpers doen met “gevaarlijke fenomenen”.

"Minister" De Crem

Misschien vanaf nu eindelijk maar eens de ware naam van de Minister gebruiken. Er is keuze: Pieter-naast-God-De Crem, of Pieter, 'zot van glorie' De Crem. Het herleidt hem tot zijn ware knullige grootte.

Cremlin

Ik denk dat er voor een ontslag een ernstige reden nodig is. Bloggen over een minister vind ik niet ernstig. Daarbij, als een andere caféklant het verhaal op het internet had gegooid, welke maatregel had minister De Crem dan nog kunnen nemen? Het internet dichtgooien??
Minister De Crem werkt zich in nesten! Hij kan een clubje gaan vormen met Mevrouw de Gouverneur Palin.

Crembo

Die De Crem is een gevaarlijke zot! Uw macht als minister gebruiken om mensen te laten ontslaan die u niet aanstaan, dat klinkt Pinochet-achtig!

Cremineel

Ik sluit me aan bij vorige commentaren, maar wou het lijst bijnamen even vervolledigen.. :-)

Niet zo pienter, Pieter!

Parlement en nuchter

Hoe nuchter is nu de wet?
De Crem vind het zo nodig in zijn vrije tijd op stap te gaan.
De Crem gedraagt zich niet naar het beëdigde voorbeeld tijdens zijn Buitenlands bezoek. (Waarom?)
Uiteindelijk zijn misstap aan het licht gekomen, zal hij de dienst justitie van landsverdediging inschakelen om hem in zijn persoonlijk leven te verdedigen.
wat geloofd deze man, beëdigd zonder grenzen?
dit land is een samenstelling van berekenen en onderzoeken om dat wat niet logisch is ons aan te smeren als zijnde een goed bestuur..
Fout op Fout om de Fout te verbergen!

Het echte probleem

Het echte probleem:
Kunnen we iemand vertrouwen met kennis van staatsgeheimen en defensiegeheimen als die zijn eigen falen niet eens kan geheim houden onder invloed van drank?

Indien dat verhaal waar is

Indien dat verhaal waar is (en de reactie van De Crem versterkt alleen maar heel sterk die indruk) dan is De Crem zwaar in de fout gegaan en zou hij eigenlijk zelfs moeten opstappen. Le Terminus wat doe je ook hier weer niet aan ?
Het compleet hypocriete van de zaak is dat De Crem één van de grootste zelfverklaarde moraalridders van de gehele West Europese christendemocratie is (ook nu weer !!!), maar het blijkbaar niet kan laten om daarnaast op kosten van de belastingbetaler het ordinaire en achterbakse Vlaamse zwijn uit te hangen. Je moet maar durven !
Geef mij maar snel Flahaut Dispo terug !

christophe

Gepost door christophe
27.11.2008