Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Antwerpen - "Go to hell, Israël !"

Antwerpen - "Go to hell, Israël !"

Meer dan vijfhonderd betogers trokken op oudejaarsdag '08 door het Antwerpse stadscentrum als protest tegen de moorddadige Israëlische bombardementen op Gaza. Tot de manifestatie was opgeroepen door de "AEL - Jongeren voor Palestina" (Arabisch Europese Liga). Met deze actie bewees de AEL opnieuw het verzet tegen het zionisme te kunnen organiseren. Bijna zeven jaar na de beruchte door de politie geprovoceerde rellen aan de Meir, verzamelden eerst een driehonderd jongeren van Marokkaanse afkomst, volwassenen en opvallend veel vrouwen met kinderen op het plein voor de St.Willebrorduskerk aan de Kerkstraat in Borgerhout. "Hamas, Jihad, Hezbollah !" was de meest gehoorde slogan. De sfeer was gedisciplineerd en strijdvaardig. Er werden afbeeldingen van Busch verbrandt. Een toelating tot betogen was er niet. Van geuniformeerde politie was geen spoor, wel slopen er veel flikken in burger rond. Na een kort gebed stormde de ondertussen aangegroeide groep naar de Carnotstraat en trok op richting Centraal Station in een spontane manifestatie die snel sterk in aantal toenam.

De media wisten het al snel te melden: "Betoging van AEL tegen Israël loopt uit de hand in Antwerpen !". De nadruk werd gelegd op enkele kapotte ruiten. De verontwaardiging over het zionistische bloedbad in Gaza die de betogers motiveerde, kwam nergens aan bod. Opnieuw werd een manipulerende nieuwsmachine in gang gezet die doet terugdenken aan de leugenachtige media campagne tijdens de "rellen op de Turnhoutsebaan", rond de AEL van Dyab Abu Jahjah. "Gazet van Antwerpen" misbruikt daarbij nu ook "burgerjournalisten". Kamal van het jongerennieuwsagentschap "StampMedia" wist in een geluidsfragment op de site van die krant "van horen zeggen" en "via, via" te melden hoe de Antwerpse binnenstad ingenomen werd door relschoppende betogers. Hoe de politie zich opmaakte tot arrestatie van "alle betogers". Dat het ging om slechts een kleine groep manifestanten. "De Morgen" bleef eveneens urenlang op haar site berichten dat er in Brussel maar een paar honderd betogers waren...

JOODSE GEMEENSCHAP ONGERUST...

Door de manifestatie lagen het openbaar vervoer en het andere verkeer in het centrum urenlang stil. Het was begrijpelijk dat zij die gehoor gaven aan de oproep van de AEL nadrukkelijk wilden tonen dat het nu genoeg geweest is. Volgens de media "heerst er in de Joodse gemeenschap grote ongerustheid" en hebben "Joden schrik om op straat te komen in Antwerpen". Moest deze overwegend zionistische Joodse gemeenschap zich openlijk distantiëren van de terroristen die het in Israël voor het zeggen hebben, er zou al veel rustiger gepraat kunnen worden. Ook in de Joodse gemeenschap leven mensen die de zionistische arrogantie en agressie beu zijn. Die hen uit angst voor repressailles doet zwijgen.

Dit verslag is niet "van horen zeggen". We waren er bij van het begin tot het einde. Vooreerst namen tenslotte meer dan vijfhonderd mensen deel aan de spontane actie. Honderden op de rijweg, honderden op de voetpaden die zwart zagen van het volk. Zoals steeds met dergelijke spontane betogingen, groeide ze aan naarmate het Centraal Station in het zicht kwam. Er heerste geen paniek, allochtone middenstanders toonden in de winkelstraten hun simpatie.

BRUTALE POLITIE CHARGES.

De leiders van de manifestatie hadden de gebeurtenissen goed in handen. Een ordedienst nam voortdurend het initiatief. De slogans waren duidelijk. "Stop Terreur !", "Stop zionisme, stop Israël !", "Go to hell Israël !". Vanaf het Astridplein trokken enkel honderden jongeren verder het centrum in. Langs de Keyserlei, naar de Quellinstraat waar een politiecordon hen opwachtte. De Joods wijk is vlakbij.

Onderweg waren een bushokje en wat autoruiten gesneuveld. Vuilniszakken werden op de straat geworpen. Voor de media een drama... Van "rellen" was geen sprake. Tussen de betogers liepen vrouwen. Er liep niets "uit de hand" dankzij de discipline van de manifestanten en - voorlopig - ook dankzij de niet massale, tactische aanwezigheid van de politie. Deze keer geen provocerende gevechtsuniformen of waterkanonnen. Toch konden de flikken het uiteindelijk niet laten enkele brutale, wilde charges met de wapenstok uit te voeren.

In de Qullinstraat had de eerste gewelddadige politie charge plaats door een twintig agenten tegen een tweehonderd jongeren. Uw activist-journalist ter plaatse werd door een matrakslag geveld en licht gewond. Er vielen meerdere lichtgewonden. Later bleek dat rechercheurs in burger geboeide jongeren met de vuisten in het gezicht sloegen. Er werden aanhoudingen verricht en de opnieuw aanzwellende groep trok terug naar de Turnhoutsebaan, onder het scanderen van "Hamas, Jihad, Hezbollah !". Op de Turnhoutsebaan vormde zich een nieuwe, grotere betoging die weer naar het Centraal Station trok.

Aan het Astridplein stuitte men op een politiecordon terwijl een helicopter laag over de huizen scheerde. Een iman sprak de nu enkele honderden jongeren toe en deze trokken zich gedisciplineerd terug richting Borgerhout. Rond 17u was alles kalm. De manifestanten hadden getoond dat ook in Antwerpen de solidariteit met de Palestijnen en de burgers van Gaza leeft. De AEL bewees deze mensen te kunnen mobiliseren en leiden. Er kwam een nieuwe generatie AEL militanten op straat. Duidelijk gesteund door de ouderen.

MOEDERS, DODE KINDEREN...

Tijdens de aanvankelijke mobilisatie om 14u aan de St.Willibrorduskerk aan de Kerkstraat viel een groep vrouwen met kinderen op. Ze hingen aan een speeltuintje Palestijnse vlaggetjes met de namen van kinderen die in Gaza door de zionisten vermoord zijn. "Aksam, 7 jaar, Myassan, 3 jaar, Sarin, 9 jaar, Mohamed, 5 jaar, Safi, 8 jaar,...". We stelden deze vrouwen, moeders, een paar vragen.

V: Wie zijn jullie ?
A: Wij zijn moslim moeders met kinderen die even oud zijn als deze die in Gaza door Israëlische raketten vermoord zijn. We vormen geen organisatie, maar vonden elkaar aan de schoolpoort.
V: Wat weten jullie van die dode kinderen ?
A: Er zijn nu een 40 tal jonge slachtoffers. Bedolven onder het puin, op straat neergeschoten van uit helikopters. De mensen hier weten van niets. De media tonen die beelden niet en verzwijgen de waarheid. Wij zijn gematigde mensen, geen Jodenhaters, geen antisemiten. We zijn tegen het moorddadige zionisme en solidair met de moeders in Gaza. We voelen ons familie van hen.
V: Weten jullie kinderen wat daar gebeurt ?
A: Ja, ze kijken naar Arabische TV zenders. Tenminste, ze kijken even want ze hebben angst van de beelden. Onze kinderen zetten de TV af uit afkeer.
V: Krijgen ze op school informatie ?
A: Neen, de leerkrachten zwijgen. De media liegen. Onze blanke Antwerpse buren weten van niets. Of ze willen van niets weten. In Gaza sterven kleine kinderen. Wij brachten onze kinderen mee naar deze betoging omdat ze zouden leren wat solidariteit is. De Israëlisch schenden de rechten van het kind. Zij schenden ook de waardigheid van onze kinderen in Antwerpen. Wij voeden onze kinderen op tot verantwoordelijke, politiek bewuste mensen.

RACISTISCHE STAAT.

De leugens in de Belgische media over hetgeen in Gaza gebeurt blijven duren onder invloed van de zionistische desinformatie machine. De "Holocaustfabriek" draait... Israël is een religieuze, racistische, terroristische staat die kernwapens achter de hand houdt. Die een apartheidsregime in stand houdt. Die met door de VS geleverde precisie wapens het Palestijnse volk afslacht. Geef toe, een gesneuvelde ruit in een Antwerps bushokje en enkel uren geen openbaar vervoer is wel het minste probleem in verhouding tot de dodende verwoestingen die Israël in Gaza aanricht.

Go to L

U spreekt over een "zionistische desinformatiemachine". Dat klinkt als een vrij zware beschuldiging. Heeft U daar enig bewijs van? En zo ja, welke personen maken volgens U deel uit van deze groep? Ik vind het nogal makkelijk om beschuldigingen aan het adres van mensen te uiten, zonder dat deze de kans kunnen hebben om zich te verdedigen tegen uw artikel. Iedereen is gebaat bij eerlijke verslaggeving. Ik vrees dat er weinig sympathie onder de bevolking is voor dit soort manifestaties, die bovendien over een problematiek gaan waar Belgiê helemaal niets te maken heeft, en ook niet de macht heeft iets te kunnen veranderen. Ik denk dat men beter zou gaan manifesteren in Tel Aviv daar Israel rechtstreeks betrokken is in het conflict.

Feiten of verwijten?

Ge kiest weer dé slogan eruit, Koen. Inderdaad is de woede van Palestijnen op de staat Israël bijzonder groot. Vergelijkingen tussen het nazisme en het zionisme waren er ook, in veelvoud. Dat soort verwijten gaat echter geen oplossingen brengen voor het jarenlange conflict.

Uiteraard sta ik achter de eisen "sloop de muur", "stop het Palestijns bloedbad", "sauvez Gaza" en de AFD Belgium.

De AFD is volgens u, Koen, misschien weer zo'n brave middenveldorganisatie die meesurft op de golven en niets wezenlijks bijbrengt.

De cartoon "zelfverdediging" (is meer een didactische tekening dan een cartoon) laat weinig aan de verbeelding over: de totale scheve verhoudingen. (@ red: Waarom staat die cartoen niet meer in de nieuwslijn of bij het overzicht?)

Het geweld van Palestijnse zelfmoordactivisten en rakketaanvalletjes hoegenaamd niet goed te keuren. Het zijn speldeprikken in vergelijking met het leed dat de staat Israël aan de Palestijnen aandoet. Woningen en auto's van Palestijnen worden door het Israëlisch leger zonder omzien vernietigd, wegen worden geblokkeerd, landbouwgronden ingenomen, oogst vernield, mensen vernederd, onrechtvaardig behandeld en vermoord. En het houdt niet op.

Toch blijft de staat Israël de speldeprikken gebruiken om mateloos geweld op de Palestijnen te rechtvaardigen.

Feiten of verwijten?

De paragraaftitel

De paragraaftitel "Racistische staat" is erg grof en ongepast. Met welk recht meent U te kunnen met deze toon?

Even uw geheugen opfrissen : HAMAS heeft zelf het bestand met Israel opgeblazen, en zelf begonnen met raketbeschietingen, zeer goed wetende dat dit zou leiden tot represailles. De palestijnen komen nu klagen dat ze aangevallen worden, maar vergeten er wel bij te zeggen dat ze zelf eerst tot aanval zijn overgegaan (jaja, om Israel een "hete" kerst en nieuwjaar te bezorgen) Kijk, hoe kan je verwachten daar dit conflict kan opgelost worden zolang HAMAS aan de macht is? De palestijnen zouden beter eerst in eigen boezem kijken en beginnen met het oprichten van een VREDESORGANISATIE.
Je kan moeilijk van Israel verlangen dat ze zich zullen
laten doen als je weet dat ze te doen hebben met een vijand die de totale vernietiging van Israel tot doel heeft. De palestijnen zouden beter eieren voor hun geld kiezen daar ze NOOIT een oorlog tegen Israel kunnen winnen. Zeker niet met de haat die ze prediken. Ze verliezen zelfs verder hun krediet in de hele wereld.

PRAAT GEEN ONRECHT GOED

ISRAEL heeft de afspraak geschonden omdat ze de Palestijnen hebben uitgehongerd. Ze hadden al maanden niets er stierven zowieso al mensen door gebrek aan stroom en medicijnen. Geen medelijden wat een rare mensen
ISRAEL MOET STOPPEN MET HAAR 60 JR DURENDE GEWELD ZE ZIJN MET BOMMEN PALESTINA BINNENGEGAAN ZE ZIJN BEGONNEN MET AANSLAGEN LEES DE GESCHIEDENIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SCCHANDE DAT JE 400 DODEN goedpraat
SCHANDE SCHANDE SCHANDE
40 kinderen onder doden
MONSTERS...
en de rest moeders, en vaders waarvan een hope jonge pas afgestudeerde politieagenten.
Zal ik hitler goed praten??? Neen dat doe ik niet,omdat onschuldigen doden fout is
ISRAEL is LAF ze durven niet man tegen man vechten of geef palestina evenveel wapens dan is het eerlijk
en dan praten we alles goed

Inderdaad het lijkt er echt

Inderdaad het lijkt er echt op Israël zich moet kunnen verdedigen tegen aanvallen op hun burgers.

Maar het moet wel moeilijk te verklaren zijn dat wat Israël nu doet de oplossing biedt voor hun ^probleem.

Kunnen we te weten komen hoe goed het rijke en welvarende Israël is voor hun buren? Wat doet Israël als steun voor de verdere ontwikkeling van de palestijnen om op te groeien naar vredelievende buren?

Betalen

Het wordt dringend tijd dat de "Vernieler betaald"
Gisteren op het nieuws gezien dat in Roterdam aan vernielers de prijslijst word gepresenteerd, en snelrecht word toegepast.
We kunnen dat hier ook toepassen.
1. De politie moet niet meer provoceren.
2. De politie filmt alles.
3. Zoals in Frankrijk: een paar maanden later de vernieler masaal om 5.00h s'morgens uit hun bed lichten, en aresteren.

Ze zullen dan wel eens 2x nadenken voor ze iets vernielen.

gevaarlijke logica...

Koen Calliauw zegt:

"Volgens de media "heerst er in de Joodse gemeenschap grote ongerustheid" en hebben "Joden schrik om op straat te komen in Antwerpen". Moest deze overwegend zionistische Joodse gemeenschap zich openlijk distantiëren van de terroristen die het in Israël voor het zeggen hebben, er zou al veel rustiger gepraat kunnen worden."

Om het gevaarlijke onzingehalte van dergelijke uitspraken aan te tonen, volstaat het om de naambordjes om te draaien.

Stel je bijvoorbeeld voor dat een betoging tegen de terroristische aanslagen van 9/11 zou eindigen met grote groepen blanke of joodse jongeren die "actie gaan willen voeren" in Borgerhout.

Gaat Koen Calliauw dan ook zeggen dat de Islamitische gemeenschap dit aan zichzelf te danken heeft: "ze had maar duidelijker afstand moeten nemen van de terroristen die het in Afghanistan voor het zeggen hebben?"

Ook het vergelijken van de toestand in Gaza met de schade die door de rellen is aangericht is onzinnig.

In de dagen na de moord op Theo van Gogh hebben een aantal racistische heethoofden in Nederland islamitische scholen in brand gestoken. Volgens de logica van Koen Calliauw moeten we daar niet moeilijk over doen, want de schade van wat vernielde gebouwen valt al bij al mee in vergelijking met een mensenleven.

Gevaarlijke logica...

Elk mensenleven dat verdwijnt in een gruwelijke, zinloze strijd

Met verwijten komen we geen stap verder.

Focus op de feiten. Elk mensenleven dat verdwijnt in een gruwelijke, zinloze strijd, is er één teveel.

De feiten, cijfers, verhalen aan de oppervlakte brengen zonder haatgevoelens te reproduceren, hopen dat er ooit gerechtigheid zal zijn.
Het is niet veel. Maar toch.

principe

In principe heeft Polri gelijk, maar was er na 11 september een moslim die namens de Belgische moslimgemeenschap op Terzake kwam uitleggen dat de aanslagen volstrekt legitiem waren en zeer doelgericht alleen de economische en militaire structuur van de Amerikaanse oorlogsmachine wilden treffen. "En die doden, tja, de media besteden daar veel te veel aandacht aan."

Michael Freilich deed het wel na de 400 doden in Gaza.
http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/mediatheek/1.442639

En mijn analogie loopt dan nog mank want de totale wanverhouding tussen het geweld van Israël en dat van Hamas ontbreekt totaal.

vrijheid van meningsuiting

Ik ben blij dat Christophe me op deze principiële kwestie gelijk geeft.

Ik wil er even toevoegen dat de vrijheid van meningsuiting ook geldt voor Michael Freilich. En dat cultureel/religieuze gemeenschappen voor zover ik weet geen woordvoerders hebben die de mening van alle indviduen die tot die gemeenschap horen vertegenwoordigen.

Principieel gaat het erom dat het in ieder geval verkeerd is om op straat moslims lastig te gaan vallen, los van de vraag wat ze vinden van de aanslagen van 11 september.

Wat voor moslims geldt, geld ook ook voor joden, los van de vraag of ze zionistisch zijn, of wat ze vinden van de huidige oorlog in Gaza.

Koen Calliauw heeft in enkele artikels op indymedia laten weten dat hij de taliban steunt.

Ik vind dat verwerpelijk, maar hij heeft wel dat recht. Niemand heeft het recht om hem daarvoor fysiek aan te vallen. En vooral: niemand heeft het recht om dakloze Antwerpenaren lastig te gaan vallen omdat de kopman van het Daklozen Actiecomité heeft gezegd dat hij de taliban steunt.

Freilich

Freilich presenteert zich natuurlijk wel als een woordvoerder.

Hans Knoop, zijn al even extremistische collega, is zelfs officieel "woordvoerder voor het Forum der Joodse Organisaties".

Ik stel alleen vast dat men van de woordvoerder van Marokkaanse verenigingen elke keer verwacht dat hij afstand neemt van aanslagen door moslims zelfs als ze aan de andere kant van de wereld gebeuren. De woordvoerder van joodse organisaties mag gewoon op tv en in de kranten komen vertellen hoe zij helemaal achter het bloedbad staan dat Israël aanricht.

Daarmee wekt hij op zijn minst de (verkeerde) indruk dat de joodse gemeenschap even bloeddorstig is als Knoop en Freilich.

logica

Ik steun de Taliban niet, maar ik ze niet steunen doe ik ook niet. De idee dat we kant moeten kiezen is ons opgedrongen, net als de hele "botsing der beschavingen".

In feite zitten we nog steeds met dezelfde tegenstellingen als van de Koude Oorlog, met het verschil dat naast de VS, Rusland en Europa, ook China een meer zelfstandige rol is gaan spelen in het ondersteunen van misdadige regimes.

Wereldmachten bestaan bij de gratie van hun militaire slagkracht, de wil om die te gebruiken en het stelselmatig ontwijken van morele bezwaren dat daarbij slachtoffers vallen.

zionistische deinformatiemachine

Voor wie namen wilt van de 'zionistische deinformatiemachine' (betitteling van vorige poster, het is zeker een gestuurde pro-Israel propaganda machine) zoek maar eens op Joods actueel. Deze bron wordt overal in de pers aangehaald als de o zo bedreigde Joodse gemeenschap. Het blad maakt er zelfs geen geheim van om een pro-Israel propaganda te voeren. Op zich nog niet erg, men heeft ook organisaties hier die zowat elk land ter wereld promoten. En dat zorgt voor een mooie mondiale samenleving.

Iets anders wordt het als het niet stopt bij een land promoten maar een systematische toedekking van zijn wandaden wordt en tegelijkertijd geld en belangen sprokkelt voor niet altijd zo mooie nationalistische zaken. Dit ook door manipulatie van de interne Belgische politiek en aanverwanten.
http://www.joodsactueel.be/magazines/JA16_08.PDF

De misdaad van het niet zien

Wel eigenaardig, verslagen van politiemishandeling, zelfs fotos van bebloede manifestanten.
Geen woord erover in de Belgische pers, er zijn wel 2 agenten gewond (wat dat ook mag voorstellen) maar geen woord verder over waar zelfs beeldmateriaal van is.

Zelfs hier is blijkbaar de discussie wie propaganda voert belangrijker dan politiegeweld en ander niet/bedenkelijk functioneren van een repressieapparaat.

Om in de sfeer te blijven, het lijkt alsof men onder het naziregime zou spreken over de kwaliteiten van Mijn Kampf en doodstil zou zijn over de kampen. Dat is waar ook, toen wilde de staatspropaganda ook niet dat men over iets anders dan de goede staat sprak. Zo weinig mogelijk slechts en zeker niet haar wandaden. Men herinnert zich nog dat er gestapo en ss voor nodig was maar die waren niet echt het probleem. Mijn Kampf deugt niet daar is geen twijfel over, over gestapo ook niet maar die kampen waren er toch niet volgens sommige.

Voor 1940 is dat verkondigen terecht een misdaad. Voor 2008 hetzelfde doen is dat blijkbaar (nog) niet.

Israëlisch - Palestijns conflict - bedenkingen

Ieder zijn gelijk natuurlijk, daarom is een kant kiezen dikwijls zo moeilijk. Dit conflict is zo ingewikkeld, dat het voor de meesten onder ons zeer moeilijk is zoniet onmogelijk om hierin een eigen mening te formuleren. Allen willen wij uiteraard een oplossing voor deze problemen en betreuren het gebruik van geweld en terreur langs beide zijden.
Zonder evenwel een duidelijk pro- of contra standpunt te willen innemen, daar ik me bewust ben van mijn eigen tekorten in deze materie, maak ik me soms toch wel enige bedenkingen bij de harde woorden, die tegen Israël en het zionisme vallen.
Rationaliseert links niet al te zeer de Arabische geïnstitutionaliseerde jodenhaat als de motor achter de anti-Israel agenda. Wordt deze haat in de Arabische wereld al niet uitgedragen sinds begin van de 20ste eeuw, dus ruim decennia voor Israël bestond.
Misbruiken de linkse anti-kapitalisten dit conflict niet in hun strijd tegen het Westers imperialisme, om vooral de USA en Europa te schandaliseren?
Wordt dit conflict door links niet misbruikt tot het voeren van een ideologische oorlog waar het au fond gaat om religieuze drijfveren, die in linkse ideologieën toch geen prominente rol toegedeeld krijgen?
Uiteindelijk vraag ik me ook af of een diepere achtergrond van dit conflict niet terug te brengen is tot de "clash der beschavingen" tussen de westerse en de islamitische beschavingen.
Pas dan op linkerzijde, want ook in de islamitische wereld zal er voor uw ideologie geen plaats zijn.

Pogrom

Was er geen politie in Antwerpen, dan hadden we een pogrom tegen de Joodse gemeenschap meegemaakt en hadden de enkele honderden betogers met slogans als 'Jihad' de Joodse winkels en huizen kort en klein geslagen, en Joden aangevallen. Of misschien een paar Joden afgeslacht, zoals in Denemarken vandaag ?

Stel u voor dat een groep van honderd extreem-rechtse pummels na 9/11 Borgerhout of Molenbeek zou bestormen en er de Marokkaanse winkels kort en klein zouden vernielen. Misschien goed dat er dan politie zou zijn ?

En de winnaar 2008 van de angst is ...

Kan iemand eens uitleggen hoe men met 200 betogers een 20.000 joden zou kunnen bang maken?

De helft van die betogers zou ik in mijn eentje nog aandurven. Niet dat ik zo vervaarlijk bent maar laten we zeggen 2 A-politieagenten zou ik wel aankunnen. Zeker niet kwaad bedoeld en met de nodige reserve tegen de macht van het vrouwelijke geslacht maar de gehoofddoekte meisjes zagen er nu toch echt niet uit als om in mijn broek te doen. Een dokwerkers betoging of zelfs maar de brandweer ziet er al heel wat vervaarlijker uit. We hebben ook af en toe zo iets van bloed en oneer of zo, dat is ook niet zo erg maar het ziet er toch ruiger uit (wel veel valse schijn maar soit)

Maar nu weet ik nog altijd niet waarom ik o zo bang zou moeten zijn. Ik ben wel geen Jood maar voor het gemak wil ik me dat wel toedenken. Maar het lukt me nog niet. Zelfs nog iets moeilijker want dan moet ik aan Joden als Daniel, David en andere profeten denken. Dan wordt ik wel ietsje bang maar dan wel van wat die zouden kunnen denken van het idee van een bange jood. Dan lijken me 200.000 betogers nog iets om mee te lachten.

In deze context misbruikt men ook dolgraag een terecht veroordeeld antisemitisme. Maar welke oneer doet men de vele slachtoffers ervan aan door hen nu te vereenzelvigen met mensen die bang van hun eigen schaduw? Herschel Grynszpan bvb was in november 1938 niet bang voor de Nazis, het complete nazi rijk was echter wel doodsbenauwd voor deze eene Jood. Wel iets anders dan aan wat men voorstelt als een Antwerpse Joodse gemeenschap (in werkelijkheid slechts een handvol Israel propagandisten)Deze zouden nu even bang zijn als Nazi Duitsland in 1939 voor eveneens wat jongeren waar Herschel nog meewarig mee zou lachen. (moet niet anders zijn Herschel was wel iets te doortastend, dat zou ik zeker niet aanraden om na te volgen)

Het lijkt elke logica te tarten. Maar de logica die geldt is wel die van geweld,angst en manipulatie en daar hoort men bang, banger en nog banger bij te zijn.

"Moest deze overwegend

"Moest deze overwegend zionistische Joodse gemeenschap zich openlijk distantiëren van de terroristen die het in Israël voor het zeggen hebben, er zou al veel rustiger gepraat kunnen worden." (naast de titel uiteraard)

Dit citaat zegt alles over de vooringenomenheid en de ware van de K. Callewaert; een opinie hebben is op zich al genoeg om recht op veiligheid te hebben. Tot zover de democratische ingesteldheid van het huwelijk tussen klein links en islam-etremisme/ -militantisme.
In tegenstelling tot andere gemeenschappen heeft de Antwerpse Joodse gemeenschap nooit enige bedreiging of terreur gezaaid, zeker niet met religieuze motivering.
Maar toch ze hebben deze tereur verdient volgens KC, ze hebben een foute opinie.

Opmerkelijk is ook het gebruik van de term "Moslimmoeders" in het artikel, sinds wanneer is een religieuze aanduiding een relevant achtergrondgegeven voor deze demonstratie? Of, is het uiteindelijk toch een religieuze oorlog? Ook in Antwerpen?
Een interessante invalshoek voor "Media en Racisme".

ZIONISME-VLAAMS BELANG-STAATSVEILIGHEID: 1 pot nat

eerder werd een artikel met foto van me geweigerd op INDYMEDIA.
Bij deze een 2de poging met kort 3 data.

2 januari: word ik in een zwaar maffiacafe in Gent neergelegd door een Voorpost-militant die ondanks mijn bewusteloze toestand wou verder gaan met schoppen en slaan.Ik was toen aan het discussieren met een HAMASmilitant over de SMS "Les musulmans du GAZA appellent au nom de Allah les musulmans du monde a leur supporter, avec n'importe quelle tactique".
Deze codetaal kan tegen betogers gebruikt worden, zeg ik.
3 minuten later leeg ik de straatstenen voor een aanstormende bus.In de ambulance hoor ik dat er geschoten werd.
heb je daarover iets gelezen of gehoord in de PERS.Ik ook niet?

moordpoging nr 3 op me in 3 jaar.
zie eerder: http://www.indymedia.org/nl/2005/04/114705.shtml

4 januari: loop ik TV van het Vlaams Belang tegen in Charlerloi."Ik ga ze allemaal oplazen", hoor ik hem zeggen nadat hij was aangepakt door het FdF. Hij legt een rode zak in een vuilbak aan Charlerloi station en gooit een lucifer erin.ik vermoed iets als een MOLOTOV.

pas 1u30 later bel ik naar de politie om aangifte te doen.
"Waar hij zich bevindt", hoor ik op de achtergrond.Dat is dus de BOB die meeluistert zoals steeds geweest is toen ik in Gent leefde.ik gooi de GSM dan maar in een toilet van een Brussels CAFE.

5 januari: sta ik op Zaventem, ondervraging door de politie. Wat ik de laatste dagen gedaan heb, als ik in Charlerloi geweest en, etc.Ik leg geen verklaring af en vlieg naar INDIA.

Is het plaatje compleet?
Zionisten huren Vlaamse fascisten om activisten (in het buitenland) neer te leggen en worden daarbij gedekt door de Staatsveiligheid.

Ik weiger uit schrik voor mijn integriteit mijn naam te publiceren en zal de Staatsveiligheid al teleurstellen.In het hotel waar ik schrijf ben ik morgen alweer weg.

hasta la proxima
kdr

Vanzelfsprekend moeten we

Vanzelfsprekend moeten we solidair zijn met de strijd van het Palestijnse volk.
Maar we moeten ook durven zeggen wat de ard is van "Hamas" als politieke partij.
"Hamas" is,en dat durven veel progressieven niet beamen,niets meer dan een religieus-fascistische partij.

Joden zijn bang om te

Joden zijn bang om te sterven, wij moslims niet. Materiële is steeds vervangbaar maar levens niet.