Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Afrikaanse merenbeurs op het Kiel

Afrikaanse merenbeurs op het Kiel

Het Forum van Afrikaanse Artiesten organiseerde zaterdag een beurs in zaal Nova op het Antwerpse Kiel.

IMG_8862.JPG

Naast de traditionele stands met informatie (boeken), artikelen en producten was er ook een interessante projectie van een documentaire film over een school voor vluchtelingen uit de grote merenregio in Kenya. Daarna volgde ook een bespreking met thema: "Plaats van Afrikaanse Kunst en Cultuur in ontwikkelingsamenwerking". Het is niet de eerste keer dat ik bij zo'n debat Afrikanen hoor 'oproepen' tot een culturele opstand als enige oplossing. Dat was ook dit keer zo. "Cultuur is de ziel van een maatschappij en werd onderschat in Afrika", of nog die vragen zonder antwoord zoals... "Waarom komt de President zich laten verzorgen in Europa?" (Congolese/Belgische vrouw)... Of dit nog... "Hospitaal bouwen in eigen land, dan blijft geld in Afrika".

Beste spreekwoord over Cultuur kwam uiteindelijk van Billy Kalonji: "Cultuur is wat iemand houdt, wanneer men hem alles heeft afgenomen"... Toch nog dit voor de organisatoren: het was een geslaagde namiddag en avond met allerlei activiteiten. Alleen de kinderen werden vergeten - volgende keer een springkasteel of een schminktafel aub.

Zoiets verdient veel meer dan dat mager publiek. Maar qua PR (Public Relation) trok het op weinig om beleefd te blijven. Als persmens heb ik mogen zoeken om het bestaan van deze dag per puur toeval of chance te vernemen. Wat dan met de gewone Antwerpenaars?!?!!!... En dit nog: wanneer men iets groots organiseert zoals dit, in een sociale wijk, dan is trommelen op straat laten spelen een goed idee om de buren aan te wakkeren, maar dan kan je geen 3 euro inkomprijs aanrekenen aub. Iedereen is ontevreden. Zo simpel is het, het gratis voor te stellen en bvb 1 euro meer bij rekenen bij de verschillende maaltijden die werden aangeboden (aan democratische prijs van 5 euro!) had een oplossing kunnen zijn...

IMG_8781.JPG
IMG_9532.JPG
IMG_8903.JPG
IMG_9163.JPG
IMG_9015.JPG
IMG_9055.JPG
IMG_9317.JPG
IMG_9381.JPG
IMG_8888.JPG
IMG_8812.JPG
IMG_9202.JPG
IMG_9488.JPG
IMG_9227.JPG
IMG_9273.JPG

Klacht tegen de auteur van dit reportage

Ik vind het erg spijtig dat de schrijver van deze tekst voorang geeft aan eigen mening en weigert om feiten te erkennen, waarover de organisator eigenlijk met hem had gesproken met concrete bewijzen. Als de schrijver wil kan hij beter bemiddelen bij de media, die de informatie over het evenement hadden ontvangen maar niet meededen bij de promotie. Hij kan ook misschien advies geven over de beste manier om de media te benaderen.

Anders kan hij niet zoiets schrijven zonder te weten welke moiete de organisatoren hebben gedaan om het evenement te promoten. Er bestaan andere feiten en redenen, maar de organisatoren weten hoe zij op verschillende locaties en op verschillende wijze publiciteit hebben gevoerd. Dat weet de schrijver van deze tekst niet, maar hij kan toch niet beweren dat hetgeen hij niet kent of hij niet heefy gezien , niet bestaat !!! Dat is volgens een verkeerde redenering, die van een persoonlijke ervaring en kennis vertrekt om te komen tot een algemene conclusie, die niet gebaseerd is op onderzoek. Het is waarschilijk een makkelijke, maar verkeerde procedure.

Volgende keer met professionalisme te werk gaan aub.