Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

De Standaard voert campagne voor Lange Wapper

De Standaard voert campagne voor Lange Wapper

De Standaard schakelt een versnelling hoger in de strijd voor de Lange Wapper. Maandag pakte de krant uit met een heuse scoop. Carl Van Camp, voorzitter van de raad van bestuur van Total Petrochemicals wil geen tunnel onder zijn bedrijf. Dat ziet er dus slecht uit voor de tunnel, die een alternatief moet zijn voor het viaduct.

Alleen vergist De Standaard zich. De tunnel van het studiebureau Arup/Sum loopt helemaal niet onder de chemische installaties van Total, wel onder een braakliggend terrein dat in handen is van Total.

De illustraties bij het artikel zijn ook misleidend. Die tonen niet de bedrijvengrond van Total zoals De Standaard beweert, maar wel Petroplus en LBC.

De Standaard trekt al een tijdje de kaart van de Lange Wapper. Een aantal maanden geleden publiceerde de krant een open brief van een reeks industriëlen en academici die een gepassioneerd pleidooi hielden voor “de unieke Lange Wapper-brug”.

Thomas Leysen, voorzitter van de raad van bestuur van Corelio (uitgever van De Standaard en Het Nieuwsblad) was mede-ondertekenaar van de brief. De ondervoorzitter van Corelio, Philippe Delaunois, is tevens voorzitter van de raad van bestuur van CFE. Dat bouwbedrijf maakt deel uit van Noriant, het consortium dat de Lange Wapper mag bouwen.

Slechte journalistiek

Ze hadden op zijn minst een beetje hun huiswerk mogen maken bij De standaard.

Wat blijkt:
De NMBS is de werken begonnen om een tunnel te graven onder een ander Antwerps Chemie bedrijf (Degussa). Dat ze dat bij TOTAL niet wisten zou me verbazen.

De tunnen van Arup/Sum loopt dus niet onder de bestaande installaties van Total

Ze hadden op zijn minst de mensen van Arup/Sum hun mening kunnen vragen.

cfe

Brinckman en co hadden dat laatste zeker kunnen weten want CFE, het bedrijf van hun ondervoorzitter, bouwt mee aan die bewuste tunnel.

christophe

Gepost door christophe
05.10.2009