Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Vlaamse hiphop in het spoor van 0110: "In het hol van de leeuw"

Vlaamse hiphop in het spoor van 0110: "In het hol van de leeuw"

Kan muziek de wereld redden ? De dynamiek rond de evenementen in het kader van 0110 vormt in ieder geval een duidelijk signaal dat de artistieke wereld niet langer vrijblijvend langs de zijlijn wil toekijken. Ook de Vlaamse hiphopgemeenschap draagt zijn steentje bij.

mellow P.gif

Mellow P, Gents rapper/producer en boegbeeld van de Vlaamse hiphopscene, lanceert in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen het nummer ‘In het hol van de leeuw’. Een indrukwekkende, vlijmscherpe protestsong, waarvan het kippenvel je spontaan op de armen komt, door 1 van Vlaanderens grootste hiphopartiesten.

‘In het hol van de leeuw’ is een politiek geëngageerd nummer dat mensen oproept om na te denken over hun stemgedrag. Hiphop, een sterk opkomende subcultuur die jongeren met verschillende achtergronden verenigt, neemt traditioneel geen blad voor de mond en ook in de track van Mellow P worden de dingen expliciet bij naam genoemd.

De verrechtsing van de samenleving, de toegenomen onverdraagzaamheid, het onveiligheidsgevoel dat ons wordt aangepraat,… worden onder de loep genomen en gekoppeld aan de niet mis te verstane boodschap : ‘Ik vraag aan iedereen die een stem heeft, gelieve recht te staan. Zwijgen is geen oplossing, t’is tijd om in ‘t verzet te gaan’.

‘In het hol van de leeuw’ is een track van het te verschijnen Mellow P album ‘Schoppenaas’, maar wordt in het licht van de gemeenteraadsverkiezingen nu al aan het brede publiek aangeboden als gratis download.

MELLOW P OVER HET NUMMER
‘Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht voelde ik dat het noodzakelijk was om iedereen nog eens goed wakker schudden. Over het effect van het nummer op Vlaams Belang-kiezers maak ik me weinig illusies, maar toch is het belangrijk dat we onze stem laten horen en de feiten nog eens duidelijk op een rijtje zetten.’

‘Het nummer is een oproep om na te denken over onze samenleving, hoe ze in elkaar steekt, wat de problemen zijn, en hoe we die samenleving op een positieve manier kunnen proberen veranderen, in het belang van Vlaanderen. In dat kader zijn haat, discriminatie, radicalisering en extreem nationalisme NIET de paden die we willen bewandelen’

Het nummer kan u hier downloaden:
In het hol van de leeuw

Achja...

Achja...