Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blijde gebeurtenissen - des heureux événements

Blijde gebeurtenissen - des heureux événements

Tijdens deze vastenperiode houden de moslims zich het meest aan eenvoud. Er worden tijdens deze periode ook geen huwelijken bezegeld of gevierd.
Maar ja, een geboorte tijdens de maand Ramadan kan je niet tegenhouden. Mijn schoonzus is maandag bevallen van een jongentje. Dat was een blijde gebeurtenis. De dag daarop heb ik vernomen dat ik een nieuwe job kreeg. Nog een blijde gebeurtenis.

Het gebeurt allemaal plots. Maar eigenlijk weet ik dat het te maken heeft met de vele smeekbeden die we als moslims doen tijdens de vastenmaand.

Het voelt vreemd aan wanneer je "wens" (lees: vraag aan God) uitkomt. Je hebt er zelf om gevraagd en plots krijg je het ook voor mekaar.

Sommigen zouden dit een "samenloop van omstandigheden" noemen, of zelfs "toeval". Ik ben er van overtuigd dat er weldegelijk zaken uitkomen omdat je hierom vraagt en het in je lot staat geschreven, dankzij God.

Hiermee eindig ik op een te mediteren filosofische noot.

********************************************************

Durant cette période de jeûne les musulmans préfèrent se tenir à la simplicité. Durant cette période aucun mariage est conclu ni fêté.

Mais oui, on ne peut pas retenir une naissance durant le mois de Ramadan. Ma belle-soeur a accouché lundi passé d'un petit garçon. C'était un heureux événement.
Le lendemain j'ai appris que j'étais engagée dans un nouvel emploi. Encore un heureux événement.

Tout cela se produit soudainement. Mais en vérité je sais que cela est lié aux nombreux invocations que les musulmans font durant le mois de jeûne.

C'est un drôle de sentiment quand ton "souhait" (lisez: demande auprès de Dieu) devient réalité. Tu l'as demandé et tout à coup tu parviens à le recevoir.
Certains diront que c'est "un concours de circonstances", ou même "le hasard".

Je suis persuadée que des choses arrivent parce qu'on l'a demandé et que c'est écrit dans notre destin, grâce à Dieu.

Ainsi je termine sur une note philosophique à méditer.

Victoria

Gepost door Victoria
03.10.2007