Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Nieuwe site: we zijn er bijna ...

Nieuwe site: we zijn er bijna ...

Voila, dit is hem. De nieuwe website van Indymedia.be. Na drie jaar waren we aan een nieuwe vormgeving toe. Indymedia.be wordt gemaakt door 120 vrijwilligers. De nieuwe lay out moet het mogelijk maken om hun werk mooier te presenteren. Op de voorpagina vind je naast de nieuwslijn en de features nu ook de recentste foto's en Indy TV, een loop met de nieuwste videoreportages. Ook de mediablog en de blogs van onze correspondenten zijn voortaan duidelijk zichtbaar voor iedereen die een blik werpt op de voorpagina.

Maar zoals je ziet: de site krijgt het label 'beta' mee: hij is de eerste stap in de ontwikkeling van de meest geavanceerde burgermedia-website van België, waar we in de toekomst heel wat functionaliteit aan willen toevoegen. Zo zullen er lokale en thematische subsites komen die volledig door burgerjournalisten beheerd kunnen worden. Heel snel moet er zo een antwerpen.indymedia.be komen en een boeken.indymedia.be, helemaal geïntegreerd in Indymedia.be maar wel met een eigen dynamiek.

Ook het community-gedeelte zal helemaal veranderen. Nu al vind je er voortaan een overzicht van de redactionele agenda. In de toekomst zullen correspondenten zelf zaken kunnen toevoegen en aangeven waar ze naar toe gaan of waarvoor ze een collega-schrijver of fotograaf zoeken.

In een volgende stap willen we ook onze lezers nog meer betrekken bij de uitbouw van Indymedia.be: met de mogelijkheid om ongepaste commentaren te melden of artikels aan te vinken die echt wel eens extra in de verf mogen gezet worden.
Heb je opmerkingen over de nieuwe site? Laat het ons weten!

Mooi !

Het ziet er allemaal prachtig en overzichtelijk uit!
Behalve dat ik niet vind waar ik me kan aanmelden. Is dat normaal?

Ik vind het ook jammer dat er niets over het Lappersfortbos te lezen is nu er delen van gekapt worden. Dat zou minstens een item moeten zijn. Ik weet niet of ik het recht heb om de brief van burgemeester Moenaert te publiceren. Hij zat wel in mijn mailbox, dus.

I wou nog zeggen: meer bomen, meer beleid en minder Turtelboom, maar dat is een beetje grof.

Complimentjes

De site is echt super en ziet er een stuk volwassener uit én geeft zin om mee te doen! Eén vraagje: heeft demorgen niet een beetje plagiaat gepleegd bij de restyling van hun site?

In elk geval complimenten aan de designer en de ontwikkelaars ;-)

beta

Eerst en vooral proficiat met de site. Indymedia.be presenteert zich al lang als een bijzonder professionele nieuwsite en straalt dat ook uit! Meer nog: wanneer je de andere wereldwijde indymedia sites vergelijkt komt .be er met kop en schouders bovenuit.

In de nieuwe Beta mis ik echter 1 belangrijk ding: de search functie. Het kan zijn dat ik niet goed genoeg zoek… maar bij het vorige ontwerp was die wel prominent aanwezig. Ik kan ze nu niet vinden…
Eerlijk gezegd denk ik dat dit 1 van de belangrijkste features is voor een nieuwssite.

Dus hopelijk moet die er nog ingestoken worden!

antwoorden

Inloggen kan je via http://www.indymedia.be/user (link is bij de verhuis van de voorpagina verdwenen, wordt zo snel mogelijk opgelost)

De Morgen was helaas iets sneller met de lancering :-)

De zoekfunctie nam in de testversie een prominente plaats in. Er moet ook daar iets verkeerd zijn gegaan vannacht. Zal dus ook zo snel mogelijk opgelost worden. Eerst onze webmaster wat laten slapen.

Ik merk ook dat er nog wat dingen verkeerd lopen bij Internet Explorer. In tussentijd kan je eindelijk Firefox installeren als je dat nog niet gedaan hebt :-) http://www.mozilla.org/

passé composé

Demorgen heeft toch niet zo'n kwaliteitsvolle slideshow voor foto en video items.

De nieuwssite van de vrt is nu wel helemaal ouderwets aan het worden.

Elk z'n waarde natuurlijk. ;-)

FRIS EN HANDIG.

Dat ziet er fris en overzichtelijk uit. Het zal wel nog wennen zijn. Dat er apparte aandacht gaat naar themas als boekbesprekingen en ook naar provincies en steden zoals Antwerpen, biedt mogelijkheden om kort op de plaatselijke politieke bal te spelen. Indymedia.be wordt trouwens druk gelezen door alle "professionele" redacties. Vraagje. Waar zit die zoekfunctie?

zoek

Zoek niet verder naar de zoekfunctie. Die is er voorlopig niet omdat er iets fout liep. Dat moet zo snel mogelijk hersteld kunnen worden.

De website is voorlopig ook nog heel traag, maar ook daar wordt aan gewerkt.

Die aparte secties dienen ook om te kunnen decentraliseren. De boekensectie kan dan gemodereerd worden door medewerkers die boeken lezen en bespreken.

Wauw, de nieuwe site springt

Wauw, de nieuwe site springt gewoon van mijn scherm! Knappe restyling, proficiat. Ziet er ook piekfijn uit in eender welke browser, Explorer, Firefox én Chrome. Goed werk!

Proficiat! Loopt vlot, en ziet er cool uit

Proficiat met de nieuwe site !
Dit is weer een mooie case om de kracht van Drupal te tonen.

:)

De laatste tijd heb ik tijdens een verslaggeving of reportage al enkele malen geantwoord op de (eigenlijk retorische) vraag van een nieuwsgierigaard: “Hey, Indymedia.be is wel serieus aan ‘t professionaliseren, hé?” ‘Ja’ was telkens het luie antwoord, maar nu zal ik met twee,of beter, vier woorden moeten antwoorden: ‘Ge moogt gerust zijn’. Bedankt hé, alsof ik niets beter te doen heb…:)
Proficiat met de knappe site!

Schoon,schoon :-)

Een mooie overzichtelijke site,...streling voor het oog!! (pling, pling :-)).

Knap werk :-)

Mooi mooi mooi! Zeker een

Mooi mooi mooi!
Zeker een goeie keuze geweest om meer beelden te gebruiken, dat maakt de informatie sneller verteerbaar

laptop

Op mijn laptopke is de nieuwe indymedia.be niet traag! En dat is een klein wonder, want voor de rest vallen een voor een de hardware-functies zoals cd-lezer, geluid, flashplayer, ... gewoon uit. Het beestje is langzaam aan het verslijten. Maar met de nieuwe indymedia.be kan hij dus heel goed overweg!

Je oude laptop dus niet zomaar afschrijven!!

No post no blog

Ik krijg niets meer gepost in de blog.

Lees mijn bericht dan maar hier www.vlaamsblog.be

sitefeedback

Zeer propere, duidelijk communitysite

ik sta mezelf even toe om mee te geven wat je misschien nog kan veranderen:

  • Community als term zegt niet zo veel als linktitel, ik zou in dit geval People of leden ofzo..
  • Lukt het om nog meer onderdelen te vertalen naar het nederlands? (zoals bijv. formulier valitdatie en hoofdnavigatie)
  • Ik vind ook nergens een contactadres om deze feedback bijvoorbeeld naar te sturen (in footer of bij About bijvoorbeeld)

Veel leden gewenst!

chic

Dit ziet er deftig uit gasten, goed bezig. De layout was wel aan vernieuwing toe moet ik zeggen. Dit is een mooi resultaat.

Heb ik de indruk dat de

Heb ik de indruk dat de slideshow nog niet werkt!? of is het echt zo?

Dat was echt zo ;-) Zou

Dat was echt zo ;-) Zou moeten werken nu.

Proficiat!!! De nieuwe site

Proficiat!!! De nieuwe site ziet er echt heel professioneel uit en ik vind ze ook heel mooi. Ik sta ervan te kijken hoe jullie zoveel info zo overzichtelijk op zo'n beperkte ruimte hebben gekregen.

nieuwslijn onvindbaar en wie bepaald wat van voor komt?

Ik heb deze morgen een artikel gepost en gemerkt dat dit op een onvindbare plaats terecht is gekomen.
In een bak die archiv heeft waarvan er twee zijn met verschillende inhoud .... die ik zelf pas na een half uur vond ..
Ik nodig u uit om het artikel te vinden wat ik bedoel.

Artikels die later gepost zijn dan hetgeen ik plaatste
blijken nu van boven ergens via een onzichtbare hand doorgesluist te zijn naar de voorpagina.

Dat geeft me een heel vervelend gevoel.
Daarom dat ik dat hier wil melden.
Ik krijg zo een infantiel gevoel

Ik stuurde er een mail over om het uit te leggen.
en hoop dat er een oplossing komt.neem aan dat dat niet de bedoeling is.

Ik heb nog twee belangrijke artikels over de komst van een architect met een lezing over 9/11 maar plaatste ze niet meer Dit heeft zo geen zin.

Mensne die de website niet kennen en voor het eerst bezoeken of zelden komen krijgen op die manier een geselecteerd soort berichten en door wie geselcteerd op welke criteria?

Bij de vorige versie kreeg ik al de opmerkingen dat ze ons soort van artikelen te weinig konden vinden en de website een teveel lokaal en marginaal karakter vonden heben, en daarom niet interessant... wat spijtig is.

Ik doe soms mijn best om goeie schrijvers te motiveren iets te plaatsen maar die haakten af op zo een strategie.

Ik had gehoopt op een stapje vooruit in dit probleem want ik snap dat alles moet groeien en heb veel respect voor dit schitterende werk.

Zoals de verwerking van inkomende berichten nu gaat is het niet meer de moeite voor mij om hier dingen te posten; het zit te ver weg op een onvindbare plaats en de handmatige selectiemethode garandeert geen enkele objectiviteit.

ook de actie in Vottem bv nu heeft lang op wachtrij gestaan en was onvindbaar. Het is niet goed da dat met een handmatige bewerking naar voren gehaald moet worden; k,heb het te laat gezien om nog te gaan!

Geef mensen hun zeg dat is absoluut noodzakelijk om de vastgelopen democratie los te trekken.
Dordat links zich zo een cordon sanitaire zelf regelt komt het ook niet van de grond in Belgie. Open your hart!

Nu vandaag is mijn bericht achteruitgesteld door het oordeel van een onzichtbaar iemand die vluchtelingen werk blijkbaar belangrijker vind dan de grootste criminele aanslag tegen de mensheid, het staatsterrorisme in deze wereld.....

Ik ben hier echt triest hier over en hoop dat dat niet zo blijft en ben zeker dat het niet de bedoeling is.

echt triest

Droefheid alom! Of toch een lichtpuntje?

Als u zich registreert (hoeft niet veel meer te zijn dan enkel uw naam) in de community, dan kan u alvast heel snel je eigen artikels terugvinden onder uw 'profiel'. Ik weet niet of dat voor uw situatie een oplossing kan bieden?

Ik heb anders ook nog een opmerking. Ik vind de kleur van de titels van de reacties (oranje) niet mooi. Liever een neutrale kleur, zoals zeeblauw (of zeegrijs, zo men wil) ...

Oranje titel

Ach ik snap het al (of pas): de titels krijgen de kleur van dat deel van de site waar ze bij horen. Blogitems krijgen dus een oranje titel. Daar valt mee te leven.

:-)

Daar is over nagedacht :-)

Antwoord aan mijnheer Julien Valentine

Ik heb uw artikel gevonden. Het was niet zo moeilijk. Onder de hoofdgroep 'news' bevindt zich de subgroep 'open'.

http://www.indymedia.be/nl/node/30100

Het is even wennen, maar het werk even goed en in mijn ogen beter dan met de oude Indymedia.be.

Ik ben slechts een vrijwilliger en geen redactielid, maar als ik mijn vermoeden mag uiten over waarom dit artikel niet naar de hoofdpagina werd doorgesluisd, is het door elkaar gebruiken van verschillende talen. Dit maakt het artikel, dat inhoudelijk heel waardevol is, een beetje rommelig.

Het hoeft helemaal niet perfect te zijn, maar wellicht heeft de redactie hier besloten dat de inhoud van het artikel ook elders te vinden is. Als ze alle artikels uit de open nieuwslijn op de voorpagina zouden plaatsen, zou ook daar hetzelfde probleem ontstaan.

Als er twee of meerdere goede artikels (of in meerdere talen goed uitgewerkt) over hetzelfde onderwerp komen, dan maakt de redactie daar meestal een item van met een afbeelding, zoals het geval is voor 'Belgische ziekenhuizen op zoek naar oliesjeiks' en 'Senioren in armoede'.

Ik hoop dat ik hiermee een beetje een antwoord heb gegeven op uw vragen. U mail zal ontgetwijfeld nog beantwoord worden, maar houd er ook rekening mee dat de redactie tijdens de weekends niet voltallig is en dat er verder veel mensen vrijwillig aan Indymedia meewerken.

Groeten,
Jo

agenda?

Goeiedag,

War is een agenda? Ik heb hier drie debatavonden aantekondingen, maar weet niet, waar naartoe ermee? Ik vind er ook nog geen franstalig inhoud?

Malte

Mijn complimenten

De layout ziet er erg strak uit. Goeie navigatie duidelijk en overzichtelijk. Ook in firefox oogt alles perfect.
1 kleine opmerking. Als ik op de nederlandse pagina zit dan zie ik hier en daar engelse/nederlands door elkaar. Zoals: Email this pagina.

Probeer het 1 taal te houden. Dus email this page of email deze pagina.

Verders goed werk.

Indymedia_be

Gepost door Indymedia_be
22.10.2008