Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Moslimvrouwen in de media - tussen mythes en realiteit

Moslimvrouwen in de media - tussen mythes en realiteit

In het Europees Parlement zal op 15 mei een seminarie plaatsvinden betreffende de beeldvorming van de moslimvrouw in de media. De moslimgemeenschap heeft sinds 11 september 2001 enorm veel aandacht gekregen en werd vaak vernoemd in de media. De beeldvorming van de moslimvrouw was daar een serieus onderdeel van. Vaak gaat het om een stereotiep imago dat niet strookt met de realiteit en de menselijke diversiteit. De vraag die men best zou stellen is "Wie zijn die Europese moslima's ?" "Hoe definiëren ze zichzelf?" "Welke zijn hun engagementen, hun ambities en hun bekommernissen?"

Op 15 mei zullen de European Forum of Muslim Women en de Alliance of Liberals and Democrats of Europe samenkomen om op deze vragen antwoorden te vinden.

Journalisten, moslimvrouwen en Europese politici zullen hun bijdrage aan dit seminarie leveren. Later zal hier verslag van worden uitgebracht.

Interessant

Hi Victoria,

Ben heel benieuwd naar de bijdragen over hoe moslim vrouwen in de media worden geportretteerd. Ik ben zelf met een studie over beeldvorming in de media bezig (niet over moslim vrouwen), dus ben erg benieuwd naar de resultaten van het seminarie.

Groeten,

Claudio

Onderzoek beeldvorming

Beste Claudio,

Ik kwam jouw berichtje tegen op Indymedia over je studie naar beeldvorming. Ik werk bij Mira Media in Nederland (een stichting die zich bezighoudt met media in de multiculturele samenleving) en beheer hier o.a. de scriptiedatabank op onze website. Nu vroeg ik me af waar jouw studie precies over gaat en of het een mooie aanvulling zou zijn voor onze scriptiedatabank. Misschien wil je even contact met me opnemen?

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Susan Bink

beeldvorming moslima's

Lees hier meer over in de scriptie 'Moslima: Een Mediacreatie?':

http://www.miramedia.nl/scriptiebank/detail.asp?nodeid=294&id=5371&start...

Victoria

Gepost door Victoria
02.05.2007