Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Na 40 dagen hongerstaking

[Fotoreportage] Na 40 dagen hongerstaking

Mars naar de dienst voor vreemdelingenzaken voor de regulatie van de hongerstakers en alle mensen zonder papieren.

_MG_0705-Edit.jpg

De Regering, uiteindelijk samengesteld voor beperkte duur, schijnt nu een stap achteruit te zetten inzake de regularisatie van de mensen zonder papieren. Dit hoogst belangrijke en dringende probleem komt helemaal niet voor in de regeringsverklaring van de nieuwe regering, hoewel de partijen die deel uitmaken van de coalitie de akkoorden van de oranje-blauwe onderhandeld hebben of ondertussen hun wil kenbaar gemaakt hebben om verder te gaan dan de voorgestelde maatregelen inzake regularisatie in dit akkoord dat inmiddels kaduuk geworden is.

Nu zaterdag 9 februarie 2008 waren de 15 hongerstakers in de Koningsstraat te Brussel aan hun 40ste dag van hongerstaking. Hun toestand wordt van dag tot dag meer wanhopig en leidt naar een drama. De nood aan een oplossing is er een, meer bepaald voor de 150 000 sans-papiers in België waarvan de Brusselse hongerstakers de tragische vertegenwoordigers zijn.Daarom riep men alle burgers, verenigingen en verantwoordelijke politici op hun solidariteit aan de hongerstakers te betuigen op die dag, de dag die ook overeenkomt met een uiterste nood.

_MG_0713-Edit.jpg
_MG_0720-Edit.jpg
_MG_0789-Edit.jpg
_MG_0772-Edit.jpg
_MG_0814-Edit.jpg
_MG_0820-Edit.jpg
_MG_0830-Edit.jpg
_MG_0838-Edit.jpg
_MG_0846-Edit.jpg
_MG_0865-Edit.jpg
_MG_0887-Edit.jpg
_MG_0924-Edit.jpg
_MG_0948-Edit.jpg

Foto's: Legasse

schoon

Schoon en tragisch. Eén van de sterkste reportages die ik al gezien heb van jou, Legasse.

Sterke

Sterke reportage!

Aangrijpend!!